Gravad laks med dild

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
180 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
10 personer
Kategori
Jul
Visninger
771
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
700 g
Lakseside
4 spsk.
Sukker (melis)
4 spsk.
Salt
1 knsp.
fennikelfrø stødt
1 knsp.
koriander stødt
4 spsk.
Dild, tørret
1 bdt.
Dild, frisk
Gravad laks med dild

Laks er den perfekte forret til julemiddagen, og den smager både børn og voksne. Du kan nemt selv lave gravad laks, der er simpel at forberede. Laks kan bruges til både hverdag og fest, og den kan spises både med og uden brød.

 

Det seneste det kræver, er, at du starter med tilberedningen et par dage før serveringen.

  1. Bland sukker, salt, peber, koriander og fennikelfrø sammen i en morter. Vend herefter ingredienserne med dild
  2. Skær ben og synligt fedt af laksen og læg den med skindsiden nedad på et fad som passer i størrelsen
  3. Drys krydderblandingen over laksen og drys den friske, hakkede dild til sidst
  4. Dæk laksen til med folie og lad den hvile i køleskabet i 2-3 dage
  5. Sørg for at skæren laksen ud i tynde skiver når du serverer den

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?