Lækre julegave-ideer fra YESCHEF

YESCHEF handler også med private

Vælg dit udstyr med omhu

Det første indtryk emmer af lækkerhed og prestige. Begge knive ligger i form-udskårne lommer, meget stabilt, som en revolver i en revolverkuffert i en gangsterfilm.

Jeg har netop modtaget en kasse med varer, jeg har bestilt ved YESCHEF.dk. Kassen indeholder et lille lækkert knivsæt fra Lion Sabatier, en sifonflaske 0,5 l. fra ISI og et japansk mandolinjern af mærket Benriner.

Lion Sabatier knivsæt:

Dette lille sæt knive kommer i en fin gaveæske, hvilket hjemmesiden også lover. Man fornemmer at der er kræset om produktet, når indpakningen ikke bare er er en knivskede af pap, som er blevet vakuumpakket på et andet stykke pap med knivmærkets logo på. En god start, især hvis jeg skulle give den i gave til en god ven eller familiemedlem i julegave.

Men men men, nu er det jo ikke kun æsken, kniven kommer i, der skal være flot. Det er jo trods alt værktøjet der skal kunne du til noget.

Og det synes jeg det gør.

Det første jeg kigger på, når jeg skal vælge nye knive er vægten. En kniv (af stål) må ikke blive for let i min optik. Den skal ligge godt og stabilt i hånden og give fornemmelsen af, at jeg har fuld kontrol over hele kniven. Det er svært at beskrive, men det er noget man mærker med det samme med en god kniv.

Den næste vigtige ting er bladets tykkelse. Jeg synes ikke kniven er til at styre med præsition, hvis bladet er for tykt. Et tyndt blad er ikke nødvendigtvis bedre. Hvis bladet bliver for tyndt, mister kniven også balancen, hvilket gør kniven uhåndterbar.

Det er for mig et spørgsmål om fornemmelse af vægt og balancen i hånden.

Begge dele lever om til mine ønsker til en god kniv i dette knivsæt fra

Lion Sabatier.

Lion Sabatier

Alle Lion Sabatier knive er smedet i ét stykke stål, hvilket giver kniven en helt unik balance og kontrol. Lion Sabatier fokuserer på, at kniven ligger godt i hånden selv efter flere timers brug. Netop derfor er knivene også populære hos mange kokke verden over. 

Sådan skriver YESCHEF selv på deres hjemmeside, om knivmærket.

Hvis jeg skulle lave mad til en hel hær, ville jeg nok vælge en lidt større kniv end det her sæt byder på. Og de findes da heldigvis også i flere størrelser og udformninger, så det er bare at vælge det der passer bedst til dit behov.

Værktøj skal bruges

Med dette lille knivsæt kan man virkelig lave et æstetisk godt stykke håndværk og finsnitteriet bliver en leg, når kniven med sit skarpe æg, nemt skære alt fra små løg, til pålæg og grove grøntsager.

Jeg har virkelig sat knivene her på en prøve den sidste uges tid. Skal jeg bruge gode penge på godt værktøj, skal det også kunne lidt af hvert. Alt fra fisk og kød, til grønt og frugt. Jeg har snittet og skrallet, delt og hakket og glæden har været stor hver gang.

Knivene ligger fantastisk godt i hånden. Både vægt og balance er rigtigt godt afstemt. Man fornemmer hele knivens længde, hvilket er altafgørende for et godt resultat.

Alt i alt er det et virkeligt godt sæt og jeg ville på ingen måde skamme mig over at forære knivsættet i julegave til en jeg holder af, eller invistere i et til mig selv.

Nogle gange skal man også være god ved sig selv…

Husk at hvis du er vildmedmad, får du velkomstgaver ved hvert køb på

YESCHEF.dk

Alt du skal gøre er at tilføje gaverne selv og skrive vildmedmad i rabatkodefeltet.

Se Gave 1 her

Se Gave 2 her

Husk at du skal tilføje begge gaver.

 

ISI Sifonflaske:

Som sagt var der jo flere lækkerier i kassen. Det næste jeg har testet i denne uge er sifon flasken fra ISI. Jeg kender i forvejen lidt til sifon flasken og ved at der er uendelige muligheder i den. Kun fantasien begrænser dette pragtfulde legetøj (og det er det altså).

Legetøj

Lad os lige slå HELT fast, at en sifon, også kalder flødeskumsprøjte, er meget meget mere end bare til flødeskum! Det er et helt igennem fantastisk stykke køkkenlegetøj. Kort fortalt kan den lave skum af væsker. Du har set dem på alle cafeér, hvor de som oftest, bruges til flødeskum, deraf misforståelsen “flødeskumsprøjte”.

Hvis flødeskum er alt du vil bruge den til anbefaler jeg faktisk, at du køber et piskeris eller en håndmixer istedet. Den er ganske simpelt for dyr kun til flødeskum. Jeg har været rundt i diverse isenkræmmere og se hvad de har af sifon flasker. Priserne er ikke langt fra hinanden, men man skal dog bemærke, at dem fra de kendte isenkram butikker, kun kan anvendes til fløde eller ligende kolde væsker. Hos YESCHEF fandt jeg de rigtige. Forskellen er ligger i kvaliteten og mulighederne i brug. Hvor butikkernes version kun tillader kolde væsker som fløde, kan ISI´s tage varme væsker, du kan opvarme væsken i flasken eller hælde den varm i. Godt nok bliver flasken lige så varm som indholdet, men det er der råd for med et silikoneomslag. 

Kun fantasien sætter grænser

Også denne her har jeg, lige som knivene, brugt meget tid på i ugen. Jeg vil endda sige mere tid, for den er ret sjov at lege med.

Flødeskum er nok det eneste jeg ikke har brugt den til. Men blendet brunsvigerskum blev prøvet, lige som guf af æblejuice også var et sjovt indslag i min testuge. Rent faktisk er der uendelige muligheder, hvis du bare kan se dem. Med et klik på google kom jeg forbi alt muligt fra kartoffelskum til bearnaise sauce, ja det var bare at gå igang.

Forleden skulle vi have en cremet suppe, så hvorfor ikke fylde den i sifon flasken og give den 1 patron af lattergas (N20). Det gav en super lækker teksturt til retten. Med et stykke dampet fisk i midten og en dampende varm suppeskum omkring, serverede jeg derved en suppe, som fruen aldrig før har oplevet og det smagte tilmed skide godt.

Da der pludselig stod der en kærnemælks fromage på bordet, slap den da heller ikke for en tur gennem sifonen. Fromagen gik nu fra luftig og let, til en mere kompakt og cremet konsistens. Begge versioner smagte selvfølgelig lækkert, men jeg holder på, at sifon-versionen var langt den sjoveste. Hvis du synes fromager er lidt for gammeldags til, at servere for dine gæster, skal du prøve det med sifon. Anret lidt bær på en desserttallerken og sprøjt så fromages på ved bordet foran dine gæster, så bliver de stensikkert imponeret.

Det bliver ikke det sidste

Jeg skal helt sikkert bruge meget mere tid med min nye sifon i fremtiden. Der er flere supper, saucer og desserter i vente og de skal ikke slippe uden om. Det næste der er på tegnebrættet er en karamelcreme, der skal udforskes og jeg glæder mig som et barn til jul.

Hvis du lige som jeg, er til det fede udstyr i køkkenet, må du ikke snyde dig selv for det her legetøj. Jeg er vildt begejstret for min sifon og det vil du også blive. Du kan finde den lige HER, der er flere størrelser, men jeg vil anbefale dig 0,5 l flasken, for mig er den rigelig stor. Husk også gaspatroner til, de er ca. halv pris ift. butikkerne og når du køber for mere end 500 kr er fragten jo gratis.

Derudover synes jeg YESCHEF.dk øvrige varer er et kig værd, men pas på, det kan hurtigt løbe op.

Husk nu at du får velkomst gave med hvert køb

Ingen vurderinger.
Vent venligst…

Vi samarbejder med

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?