Sælg din bolig uden en ejendomsmægler

Dette indhold er sponsoreret

Måske er huset blevet for småt eller for stort. Måske skal der flyttes tættere på arbejdet eller familien. Måske er det blevet for dyrt at bo der. Der kan være mange årsager til at sælge sin bolig, og mange betaler sig til assistance af en ejendomsmægler. Men sådan behøver det faktisk ikke at være. Det er muligt at påtage sig opgaven selv og spare ejendomsmægleren væk ved at at sælge boligen gennem selvsalg.

Selvsalg har sine fordele

Ejendomsmægleren er sælgers repræsentant, men det er heller ikke en helt gratis service, de yder. Selvsalg er, når man sælger sin bolig uden om en mægler. Det betyder, at omkostningerne ved salget er markant lavere, og der er derfor mulighed for et større udbytte. Desuden er der mulighed for selv at bestemme annoncering og salgsopstillinger. Ved selvsalg har man derfor hele ansvaret for salget af boligen. Dog er det en god ide at få hjælp fra en boligadvokat, så det juridiske og alle detaljer vedrørende boligsalget er i orden. En boligadvokat koster dog mindre end en ejendomsmægler og er uden tvivl en værdifuld hjælp ved selvsalg.

Mange opgaver ved selvsalg

Der er mange aspekter ved et boligsalg, og mange af dem bliver normalt dækket af ejendomsmægleren. Ved selvsalg er sælger derfor selv ansvarlig for at gøre disse ting. Det indebærer blandt andet at udarbejde en salgsopstilling, at annoncere boligsalget, at få lavet en tilstandsrapport og energimærkning af huset, samt at udarbejde en købsaftale. Alt dette er faktorer, hvor det er praktisk at have en boligadvokat ind over, hvis man vælger selvsalg. Det kan også være, at der skal tages nogle professionelle billeder til salgsopstillingen, som derfor også bliver en udgift i forbindelse med salget. Derudover er sælger selv ansvarlig for at vise boligen frem til potentielle købere, så det tager noget mere af sælgers tid, og er sælger ikke oplagt, kan det have betydning for, om handlen kommer i hus. 

Boligen behøver ikke sælges ved dødsfald

En af årsagerne til at sælge et hus kan være ved et dødsfald. Har afdøde ikke lavet et testamente, kan den efterladte være nødt til at skulle sælge boligen, så arvingerne kan få udbetalt deres arv. Hvis huset ejes af begge parter, tilfalder en del af boligen nemlig den afdødes arvinger, og medmindre den efterladte kan købe arvingerne ud af boligen, er et salg den eneste udvej. Det kan testamentet ændre på, så arvingerne i første omgang kun får deres tvangsarv fra den afdøde, mens den efterladte arver den afdødes andel af boligen. Er den efterladtes økonomi dog ikke til at betale omkostningerne for boligen, kan det dog stadigvæk være nødvendigt at sælge det.

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Kategorier: Andre

Vi samarbejder med

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?