Hvad er forskellen på de forskellige lånetyper?

Dette indhold er sponsoreret

Det er de færreste, som har alle de penge, der skal til, for at købe det de mangler, kontant. Derfor skal man højst sandsynligt, ligesom de fleste andre, undersøge ens lånemuligheder, samt de forskellige lånetyper. Der er i dag, så mange forskellige lånetyper, at det kan være svært at holde styr på dem. Dog er det vigtigt, at man tager det rigtige valg, når man skal optage et lån. Lånetypen kommer til at afgøre, hvor meget det kommer til at koste én at låne penge. Derfor kan det være en god ide, at sætte sig ind i de forskellige lånetyper. Få overblikket her i artiklen, hvor der vil blive gennemgået et par af dem.

Forbrugslån

Man kan få billige forbrugslån uden sikkerhed. Forbrugslån er et lån til ting og oplevelser, som man vil bruge indenfor en kortere periode. Det kan være et lån til f.eks. en ny bil, en rejse eller en ny computer. Man kan optage et forbrugslån hos en låneudbyder, hvor man kan låne pengene over nettet eller telefonen. Hvis man skal låne penge til ens forbrug, så bør man altid sammenligne priser, så man kan finde det billigst forbrugslån til én. Et forbrugslån vil oftest have relative store omkostninger, såsom renter og gebyrer, så man bør altid overveje om man har brug for lånet, eller om der kunne være andre alternativer til denne type af lån.

Kviklån

Et kviklån er også en form for et forbrugslån på et mindre beløb, som man låner hos en låneudbyder. Man kan søge om at låne pengene på nettet eller mobilen. Ved et kviklån skal man ikke stille sikkerhed for lånet, og pengene skal betales tilbage inden for en kort periode, f.eks. 3-7 uger. Man kan max betale et kviklån tilbage over 3 måneder. Et kviklån må maksimalt have en ÅOP på 35%. Har man i forvejen flere lån, så kan man samle alle sine lån i et enkelt lån, med et samlelån. Man kan finde samlelån på Lånio.dk.

SU-lån

Et SU-lån er et lån, som tilbydes til studerende på en SU-berettiget uddannelse i løbet af den tid, hvor den studerende får SU. Der løber renter på lånet fra optagelsen til ens tilbagebetaling. Et SU-lån skal betales tilbage i årene efter, at uddannelsen er afsluttet. Et SU-lån kaldes også for et studielån. Hvis man vælger at tage et SU-lån, så skal man først godkendes til lånet, hvorefter man skal lave en låneplan, hvor man bestemmer, hvor meget man vil have udbetalt. Man bør altid overveje om man reelt har brug for at låne penge, eller om man kan klare sig på en anden måde.

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Kategorier: Andre

Vi samarbejder med

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?