Andesteg

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
180 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Jul
Mortens aften
Visninger
5752
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Gulerod/gulerødder
15 stk
Sveske, uden sten
1 stk
Løg eller zittauerløg
1 dl
Fløde 13 %
1 tbsp.
Smør, saltet
1/2 l
Vand
2 stk
Æble / æbler
1/2 dl
Hvedemel
3 1/2 kg
And
2 tsk.
Bouillon
Andesteg

Der er ikke noget så lækkert som en varm andesteg med kartofler og en god sovs, når det er koldt og mørkt uden for.
Når andestegen skal tilberedes fjernes indmaden og anden tørres godt. Vingerne og halsen skal klippes af, og gemmes sammen med indmaden. Det bruges til den lækre sovs. Anden skal gnides ind i salt og peber både indvendig og uden på. Æblerne renses for kernehus, skæres i stykker, blandes med sveskerne og puttes i anden. Anden lukkes til med nogle kødnåle.
Varm din ovn op til 250 grader. Læg andestegen på en rist over en bradepande med brystsiden nedad. Brun så andestegen i cirka tyve minutter. Herefter vendes andestegen, og du skal nu putte 5 dl vand i bradepanden. Varmen sættes ned til 160 grader og andestegen steger cirka to timer til den er færdig (Den er færdig, hvis du mærker ved låret og det løsner sig, og kødsaften er klar). Tag andestegen ud af ovnen og lad den køle lidt af, inden den skæres i stykker.
Imens andestegen er i ovnen kan du påbegynde saucen. Halsen, vingespidserne kråsen og hjertet puttes i en gryde og koges sammen med grønsagerne og bouillonen i en time. Herefter sis det, og der hældes stegesky fra bradepanden oveni. Lad så blandingen stå lidt så fedtet kommer til overfladen og fjern det. I en lille gryde smeltes smørret og melet blandes i, mens der piskes. Bland skyen i til du synes, at sovsen er passende. Herefter tilsættes fløden, og saucen koges igennem. Til sidst smager du sovsen til med salt og peber, og sovsen gøres brun med lidt farvekulør.
Server din fine andesteg og den lækker sovs med kartofler, for eksempel kogte, brunede eller hasselbagte og eventuelt en lækker rødkål.
Velbekomme!Omkring optøning af and:
Anden skal sættes til optøning i køleskabet ved fem grader i et godt stykke tid i forvejen:
1000 g and = Optøning i 1 døgn1500 g and = Optøning i 1,5 døgn2000 g and = Optøning i 2 døgnosv.
Når en and sættes til optøning, skal anden pakkes ud af emballagen og pakkes ind i et rent og tørt viskestykke. Det forhindrer kødet i at blive surt. Når viskestykket er gennemblødt, skal det skiftes ud med et nyt.




8 comments

  1. Anonym sagde på november 9, 2012

    Her i USA spises aldrig and.

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på november 9, 2012

    Hej Lil

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Anonym sagde på november 9, 2012

    tak for mail

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Anonym sagde på november 11, 2012

    Hej Lil

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  5. Anonym sagde på februar 14, 2013

    Hej Angådene sovs, jeg

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  6. Anonym sagde på februar 14, 2013

    tak til Ebbe..

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  7. Anonym sagde på februar 14, 2013

    Et spo’rgsmaal, der ikke har

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  8. g.fich-olsen (not verified) sagde på september 13, 2013

    sidste år langtidstegte jeg

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?