Gastrique (sauce)

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
4 personer
Kategori
Tilbehør
Visninger
5479
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den

Gastrique (gastrik på dansk) – Bitter/sød sauce
1) Sukkeret smeltes på en pande/i en gryde og brunes let.
2) Peber tilsættes efter behag.
3) Æbleeddike (eller anden god eddike f.eks. kirsebær) tilsættes, rør rundt og tilsæt vildtfonden.
4) Bring det i kog og lad det koge ind, indtil der er ca. 3 dl. tilbage.
5) Monter saucen med smør.
6) Si evt. saucen for at den bliver helt fin (gerne en helt finmasket si)
Saucen passer perfekt til mørkt kød, som f.eks. okse-, kalve-, lammekød og vildt. Saucen er god at blande i en brun (gammeldags) sovs, som giver en god smag. Gastrique’en kan også bruges til at glacere kød i ovnen, til en dressing. Kan opbevarer i længere tid i et lufttæt glas.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?