Det amerikanske køkken er lige så mangfoldigt og forskelligt, som sammensætningen af stater og indvandrere i dette store land.
Hver stat bærer kulinarisk præg af majoritetshavernes tidligere hjemland. Derfor er det umuligt at karakterisere det amerikanske køkken ved andet end dets ubegrænsede muligheder. Utallige landes køkkenkunst veksler ustandseligt. Fra stat til stat, fra by til by, ja, endog fra kvarter til kvarter.
Den allestedsnærværende tomatketchup virker næsten symbolsk, som et tilfældigt sammensurium af de verdenskøkkener, der blandes i amerikanske gryder.
Amerika er – også madkulturelt – så ung, at det endnu ikke har dannet kulinariske karakteristika.
Men der begynder dog at dukke lidt op hist og her, som vel kan siges at være af amerikansk oprindelse«,
Hamburgers, Hotdogs med ketchup, Baked Beans og T-bone-steak er vel – hvad enten de tilfredsstiller finsmagerne eller ej – så karakteristiske, at man uvilkårligt tænker Amerika, når man hører navnene.
Med hensyn til drikkevarer retter disse sig fuldstændigt efter det pågældende køkken, side om side med øl og cola.
Oprindelig amerikansk eller ikke – der er alligevel mange velsmagende retter at hente på den anden side Atlanten.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.