Engelsk mad – info om det engelske køkken

Engelsk mad

England har ikke vundet mange sejre indenfor finere madlavning og egentlig er man tilbøjelig til at lade dette land ude af betragtning, når talen er om god mad.

Man behøver dog ikke at komme ret langt i overvejelserne, før det falder én ind, at England er andet end udkogte grøntsager og Yorkshire Pudding.

Først og fremmest har England stået fadder til hele verdens morgenmad: bacon and eggs. Og hvem vil vel undvære den dejlige, saftige roastbeef med helstegte løg, Stilton- og Cheddar-osten eller den kanel duftende apple-pie? Nej vel? Og hvad med en kop rigtig god te, lavet som den kun kan laves og smager i England omkring five o’clock – og til alle døgnets andre tider. Englandsfarere vil også med glæde tænke på det engelske øl – jo, vist er der kulinariske gevinster at hente i England. Madtiderne ligner ikke noget andet lands. Man starter – helst på sengen – med sin early (morning) tea, en kop te uden noget til, men stærk og med mælk og sukker. Så har man samlet kræfter til at stå op.

Lidt senere følger så den egentlige breakfast, som består af corn flakes eller porridge (havregrød) og bacon og æg. Æggene serveres som spejlæg eller scrambled (røræg). Te til. Midt på dagen lunch, en eller anden let, varm ret, og senere på dagen, nærmere betegnet »at five o’clock«, high tea, der er en udvidet
kop te med forskelligt tilbehør, mest kager med den uundgåelige og dejlige orangemarmelade dog også af og til med lidt pålæg mad. Men man kan også nøjes med small tea, som bare er en kop te med en beskeden bid til. Ved halv otte tiden dinner eller supper, som er dagens hovedmåltid, og som – hvad retternes sammensætning angår – i store træk ligner vor egen middag. Skal man ud om aftenen, i biograf eller lignende, suppleres high-tea-traktementet med sandwiches, og man indtager ingen decideret dinner, men venter til man kommer hjem, hvor man nyder (late) supper, en let, varm ret, ofte en suppe med lidt til, afsluttet med en kop te.

Meget af den engelske mad er traditionsbunden, og det betyder, at man stadig laver tunge buddinger og anden melmad.

Men der er også engelsk mad, der i sin egen art og velsmag tåler sammenligning med det, der præsteres i de bedste europæiske køkkener i dag – selv om det er skabt i engelske gryder.

I det engelske køkken er der brug for de samme ting som herhjemme, når der skal laves mad

Bedømmelse: 3.7/5. Fra 6 stemmer.
Vent venligst…

Vi samarbejder med

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?