3 tips til at en sundere kost hvis du vil tabe dig

Det har været svært at holde formen ved lige i 2020, og med fitness lukket ned for anden gang, så er der ikke meget motivation til at holde formen ved lige. Det gør det heller ikke lige frem bedre, at vi lige er startet på en nyt år, hvilket jo betyder at vi kommer fra december måned, som jo også er meget kendt for at være hård ved vægten.

Når nu det har været svært at komme til træning, så kan det måske være en god idé at kigge lidt på kosten. Som de fleste jo ved, så betyder kosten meget for ens træning og/eller vægttab. I artiklen her giver vi derfor et par tips til, hvordan du bibeholder de sunde livsstil igennem nedlukningen, ved at gøre dig mere umage med kosten.

Sørg for at alt usundt er ude af huset

Det vigtigste man kan gøre, hvis man gerne vil slippe af med dårlige madvaner, er at eliminere mulighederne for at falde i. Det betyder altså, at hvis du har svært ved at holde dig fra kagedåsen, så skal du fjerne kagedåsen. Du kan som erstatning købe rigeligt med sunde snacks, for ofte kan de nemlig også være tilfredsstillende, selvom det selvfølgelig aldrig er helt det samme.

Du kan også prøve den klassiske ”drik et stort glas vand metode”, som blot går ud på at du drikker et stort glas vand hver gang tanken om en snack falder dig ind.

Handel ind til flere dage ad gangen

En andet godt tip er at handle ind til flere dage ad gangen. Jo færre beslutninger du skal tage i løbet af ugen når det kommer til kost, jo bedre. Det betyder altså at du kan planlægge dine måltider når du er i en positiv sindstilstand, og dermed undgår du fristelserne som man typisk render ind i, i supermarkedet når man er sulten, eller handler ind på daglig basis.

Ikke nok med det, så sparer man også typisk penge ved at planlægge sin madplan, hvilket jo også kun er en fordel. Mangler du inspiration til sunde madplaner eller opskrifter, så har Arono.dk anbefalinger til slankemad. Her finder du flere sunde opskrifter til vægttab.

Søvn og motion har betydning for din madvaner

Når det kommer til en sund livsstil, så gælder det om at have gode rutiner og vaner. Hvis du derfor jævnligt motionere, så er du også mere tilbøjelig til at spise sundere. Nogen vil måske påstå, at det er omvendt – altså at når man lige har trænet, så kan man godt ”tillade” sig at spise lidt usundt, men faktisk er det omvendt. Den rationelle mentale tilstand er nemlig, at man ikke vil ødelægge det hårde arbejde fra træningen, ved at spise usundt.

Søvn er yderligere en faktor når det kommer til den sunde livsstil. Hvis du sover dårligt, er der større chance for at du lader dig friste, og på samme tid overspringer et træningspas. Derfor er det også vigtigt at man får sin søvn hvis man ønsker at tabe sig eller nå sine fitness drømme.

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Kategorier: Andre Blog

Vi samarbejder med

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?