Spis mad fra hele verden  

verden og madlavning

Hvis du gerne vil udvide din madhorisont, så lever vi heldigvis i en verden, hvor det er muligt at få mad fra hele verden på en ganske nem måde. Der skal nemlig oftest ikke mere til end et enkelt opkald eller en kort gåtur, før man sidder med maden foran sig, uanset om det er dansk, italiensk eller mere anderledes.

Forestil dig, at du hver dag har lyst til en ret fra en ny verdensdel. Det virker måske som et lidt stort projekt at opfylde, men det kan sagtens lade sig gøre, hvis man har lidt fantasi og gåpåmod. Faktisk er det lettere end nogensinde at få mad alle steder fra. Se med nedenfor, hvordan du lærer de forskellige madkulturer at kende.

Bestil maden  

Er du typen, som ret ofte er på farten, er du måske også den type, som godt kan lide at bestille din mad udefra. Det kan være en nem måde at blive mæt på, og her kan du også sagtens eksperimentere med tingene. Eksempelvis kan du på Just Eat bestille mad fra hele verden, og faktisk gør kæden meget ud af, at det er hele formålet.

Har du lyst til pizza eller pasta, som er klassisk takeaway herhjemme, så er der selvfølgelig utallige muligheder for den slags. Er du mere ude i noget mexicansk eller sydamerikansk, så kan du roligt bestille den slags mad også. Se her, hvor mange muligheder du har at vælge imellem.

Lav maden selv  

Du kan naturligvis også eksperimentere med at lave maden selv. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal lave mad hver dag, men det giver dig en fornemmelse af, hvornår en ret er meget besværlig, og hvornår den er lige til. På den måde kan du danne dig et indtryk af, hvad du foretrækker at prøve kræfter med.

Når du begynder at lave mad, så start lidt roligt ud, så du ikke lader dig slå ud af de mange muligheder. Skab dig eventuelt et indtryk over et bestemt køkken, og udvælg så nogle retter, du gerne vil prøve at lave. Det er ikke altid så kompliceret, som det kan virke til i første omgang.

Prøv nogle grænser af

Der findes mange danskere, som aldrig har kunnet lide stærk mad, men som så er blevet gjort opmærksom på, hvor mange muligheder krydderier giver, og nu kan de slet ikke undvære det. Måske er du også en af dem, og derfor handler det om at prøve nogle ting af, så du lærer din egen smag at kende.

Der er stor forskel på at ødelægge mad med for meget chili og så at tilpasse en ret, så den faktisk bliver langt bedre af at være krydret. Prøv eksempelvis kræfter med nogle af de mange varianter af karry, som Asien tilbyder. Karry er et blandingskrydderi, og der findes rigtig meget andet end den klassiske gule karry, som du sikkert kender rigtig godt. Der er ingen grund til at lade sig begrænse, når det er så nemt at finde ingredienser fra hende verden.

No votes yet.
Please wait...
Kategorier: Blog

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler de respektive forfatteres synspunkter og ikke nødvendigvis webportalens synspunkter. Medlemmer anmodes om at afstå fra fornærmelser, bande og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel eller forklaringer.

Din email vil ikke kunne ses af andre. *

*
*

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?