Når du steger på pande eller griller, kan der dannes stegemutagener. Jo længere og kraftigere du steger, des flere dannes der. Stegemutagener kan være kræftfremkalendende, så dem skal du helst undgå. Det gør du blandt andet ved at bruge lavere varme.
Fødevarestyrelsen har desuden en del råd, du kan bruge:
- Steg ved lav temperatur og undgå at overstege.
- Smid altid stegefedtet ud. Lad være med at bruge det til sovs.
- Find gode alternativer til stegning. Du kan blandt andet bruge mikrobølgeovnen eller koge.
- Anvend en grill med lodrette kull.
Stegning ved lav temperatur
Lavtemperaturstegning er når du steger ved 100 grader eller derunder. Det gøres typisk i en ovn.
Fordelene ved lavtemperaturstegning er blandt andet:
- Det er nemmere at opnå den rigtige temperatur i kødet.
- Kødet bliver mere ensartet og saftigt.
- Du minimerer risikoen for at overstege kødet og gøre det tørt.
Kategorier: