Tilberedning af fisk

Det er meget hurtigt at tilberede fisk, kontra at tilberede fjerkræ eller andre typer af kød. Det er dog også hurtigt at gøre fisken tør, hvorfor du skal være ekstra opmærksom, når du tilbereder fisk. Kødet på fisken er færdigt, når det har en fast konsistens.

Du kan både tilberede fisk ved at koge det, stege det eller bage det.

Laksefilet, sej- og torskefiletstykker stegt i ovn

  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Dub fisken tør.
  • Læg fisken på bagepapir eller i et ildfast fad med høje kanter.
  • Krydr med salt og peber. Læg eventuelt en skive citron, et lag pesto eller nogle nødder på.
  • Stil fisken ind i den forvarmede ovn og lad den stege deri i ca. 10-15 minutter. Placer gerne fisken på den anden øverste ribbe i ovnen.

Fiskefrikadeller stegt på panden

  • Du kan lave din egen fiskefars eller købe færdiglavet fiskefars. De hyppigste farser er fremstillet af torsk eller af laks.
  • Form farsen til frikadeller med hænderne. Du kan eventuelt gøre processen lidt nemmere, ved at bruge lidt varmt smør fra panden på en ske og forme farsen heri.
  • Tag en pande frem og varm fedtstoffet op herpå. Du kan bruge olie eller smør.
  • Brun fiskefrikadeller kort på begge sider.
  • Steg dem færdige ved svag varme. Stegetiden afhænger af størrelsen, men regn med omkring 10 minutter i alt.
  • Skær fiskefrikadellerne over og tjek, om de er gennemstegte.
  • Server med remoulade og citron eller kartofler og persillesovs.

Torsk kogt i gryde

  • Placer torsken i en gryde af passende størrelse.
  • Hæld vand over torsken. Vandet skal lige dække fisken.
  • Put herefter passende mængder af eddike, laurbærblad, peberkorn og salt i grydens vand.
  • Lad vandet koge op.
  • Lad herefter vandet og torsken småkoge i 4-5 minutter, hvis det er filet, og ca. 10 minutter, hvis det er et stykke torsk med ben og skind på. Er der derimod tale om en hel fisk, skal du lægge 10 minutter mere til tiden.
  • Tag fisken op, når kødet let falder fra fiskens ben.
  •  Pil skind og ben fra.
  • Læg fisken på et fad med tilbehør.

Sildefileter stegt på panden

  • Klip finnerne af sildefileterne.
  • Bland rugmel op med salt og peber. Vend fisken heri.
  • Varm olie op på panden.
  • Steg dem til de er gennemstegte.

Rødspættefileter stegt på panden

  • Skyl og dup forsigtigt fileterne med køkkenrulle.
  • Rør nogle æg til en ensartet masse.
  • Vend rødspætterne i æggemassen og derefter i rasp med salt og peber.
  • Varm olie på en pande til det bruser af.
  • Steg rødspætterne til de er gennemstegte, ca. 5 minutter på hver side. Paneringen skal være fast og gylden.
  • Du kan servere fisken med remoulade, citron og krydderurter.
Kategorier:

Vi samarbejder med

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?