Det danske køkken er i en klasse for sig selv!

danske køkken

Danskerne har altid været glade for mad. Når man ser tilbage i historien, så er alle større begivenheder blevet fejret med fest, mad og masser af våde varer, og ud fra dette synspunkt har Danmark ikke forandret sig overhovedet. Vi elsker mad, og vi elsker også at lave det selv, hvis vi kan invitere spændende gæster over til et lækkert måltid. Mad og hygge hænger unægtelig sammen, og eftersom vores hygge er i særklasse, så er maden det naturligvis også. Det danske køkken er fabelagtigt, og vi står altid forrest i køen til én eller flere Michelin-stjerner, når disse uddeles – imponerende for et land af Danmarks størrelse!

De klassiske retter med et twist hitter overalt!

Det danske køkken er på sin vis meget simpelt; det er bundsolide retter, der dog gennem tiden er blevet fornyet og lavet lidt om, således at de stadig holder kulinarisk niveau. Retter som boller i karry, stegt flæsk med persillesovs, flæskesteg med sprøde svær og ikke mindst farsbrød ligger helt i top på hitlisten – både hos os selv og hos alle dem, der får muligheden for at smage lidt på landet. Det simple er i virkeligheden kernen i det danske køkken, og selvom restauranter som Noma eksperimenterer meget med udtrykket og smagsindtrykkene, så er der stadig en rest af dansk historie i den mad, som de serverer. Dette er måske netop én af grundene til, at Danmark konstant befinder sig i den absolutte madelite – det er mad, som smager godt, og som er let at elske!

Bring de danske retter tilbage i dit køkken!

Tendenserne har desværre peget væk fra den solide, danske mad de seneste mange år, når man ser på, hvad der bliver serveret rundt omkring i de danske hjem. Særligt mexicanske og italienske retter hitter i de danske husholdninger, hvor der i højere og højere grad bliver set skævt på kartofler og den brune sovs, der skal hænge lidt ved dem. Dette er dog utrolig synd, da klassiske retter, som f.eks. frikadeller med surt og farsbrød med lækkert tilbehør, bestemt har sin berettigelse i den nuværende kostpyramide – også selvom de måske indeholder en anelse mere fedt, end vi har godt af!

Det er let, og du holder traditionerne i hævd!

Mange tror, at det er svært at lave de klassiske retter fra bunden, men i virkeligheden er det ligeså svært at lave en god pastaret, som det er at baske et farsbrød sammen. Forberedelsestiden er muligvis lidt længere, men det giver bare en større glæde, når man smager på det færdige resultat – og hvem kender ikke følelsen af lykke, der strømmer gennem én, når man tager en bid af en perfekt stegt flæskesteg? Den danske mad skaber en fællesskabsfølelse, der på mange fronter er helt unik, og når man bringer retterne tilbage på de danske spiseborde, så bringer man automatisk historien tilbage på samme tid. Det lyder muligvis en anelse pladderromantisk, og det er det i virkeligheden også – men faktum er bare, at den klassiske, danske mad er unik, og vi bør gøre alt, hvad der står i vores magt for, at den vedbliver at være en del af den danske bevidsthed!

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Kategorier: Blog

Vi samarbejder med

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?