Husk den sunde mad, når du skal køre mountainbike

mountainbike

At køre på mountainbike er en stor befrielse for hverdagens stress og jag; man kommer ud i den smukke natur og får masser af fysiske udfordringer.

Der er efterhånden flere og flere, der får øjnene op for mountainbike som motionsform, men mange glemmer i den forbindelse at se lidt nærmere på, hvad man bør spise for at optimere sin træning. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvad du propper i hovedet inden turen ud i det blå – og du kan nemt opleve, at din krop begrænser sig selv, når den ikke har den rette næring at stå imod med. Derfor skal du huske den sunde mad, når du drøner afsted på din mountainbike!

Spis masser af kulhydrater, men spis frugt og grønt til

Når man skal ud og præstere i det bakkede, danske landskab, så er det med at have rugbrødsmotoren godt fyldt op med sund mad, således at musklerne har noget at leve af. Det bedste i denne forbindelse er kulhydrater, som kroppen har nemt ved at nedbryde og skaffe masser af energi ud fra. Kulhydrater er måske ikke det sundeste i hele verden som udgangspunkt, men hvis man er meget aktiv, så kan det være den perfekte måde at skaffe masser af energi, som senere kan laves om til muskler.

Af netop denne grund er det også vigtigt at spise masser af frugt og grønt, da f.eks. frugtsukker er en bærende faktor i enhver aktiv persons liv. Grøntsager og frugt giver kroppen noget at leve af, og du kan roligt tage en ekstra banan eller et friskplukket æble til aftensmaden, efter du har givet den gas på din mountainbike!

Husk at spise proteinholdigt mad, hvis du vil have større muskler

Hvis du ønsker at præstere på et højere niveau, når du skal køre mountainbike, så bør du kigge på, om du kan øge muskelstørrelsen over tid. Her spiller kosten også en helt central rolle, da musklernes grundlag er proteiner, som kan omdannes til muskelfibre. Derfor kan det være gavnligt at spise rigeligt protein over hele døgnet, ligesom man kan drage fordel af at spise både protein- og fiberholdigt mad lige efter træning. Dette styrker restitutionen og gør, at du hurtigere kan komme på ud på mountainbike igen!

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Kategorier: Blog

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?