Når der går teknologi i madkunsten

sous vide

 

I dag findes der mange nye måder at lave mad på. Der er sket meget i udviklingen af madkunsten, og der udvikles hele tiden nye måder, hvorpå vi kan tilberede og kreere nye og velsmagende retter.

Forestil dig dette scenarie: Du har en lang dag foran dig og har svært ved at overskue, hvad der skal stå på menuen til aftensmaden. Pludselig kommer du i tanke om et lækkert stykke kød og nogle lækre grøntsager, som du har liggende i køleskabet, og som bare venter på at blive tilberedt.

I stedet for at stresse over, at du ikke kan nå at stege kød og tilberede grøntsager, når du kommer hjem fra arbejde, finder du i stedet maskinen frem, som kan langtidstilberede din mad over flere timer og gøre det lækkert og saftigt, uden at du behøver at røre en finger. Lyder dette scenarie som noget, du kan nikke genkendende til, og som du ville ønske var en del af din hverdag, skal du ikke lede længe.

Med en Sous Vide i dit køkken kan du bringe teknologien ind i din madlavning og gøre hverdagen nemmere men også meget mere velsmagende. En Sous Vide fungerer på den måde, at kødet, grøntsagerne eller fisken vakuumpakkes og beskyttes og derefter langtidstilberedes i et vandbad, hvori maden tilberedes ved en meget præcis temperatur, hvilket sikrer dig, at maden ikke bliver overkogt.

Vakuum sikrer også, at kødet får masser af smag og saft. Nogle retter skal tilberedes i op til 12 timer, mens andre retter blot skal have omkring 1 time.

 

Gode råd, når du tilbereder i Sous Vide

Når du bruger en Sous Vide til at tilberede din mad, er der et par råd, du kan følge for at få et helt perfekt tilberedt måltid. Forskellige typer mad kræver forskellige tilberedningstider. Derfor bør du altid undersøge, hvor længe din mad skal have i din Sous Vide.

Der vil naturligvis være forskel på, hvor længe et stort stykke kød skal tilberedes, og hvor længe et magert stykke fisk skal. Begge ting kan dog blive superlækre, hvis de får den rette tid. Pas på med at give din mad for længe, da maden så kan gå hen og blive tør og kedelig frem for saftig og mør. Lad desuden være med at putte for meget smør, olie eller marinade ned til dit kød, når det skal vakuumpakkes.

Mad tilberedt i Sous Vide tager sig bedre ud, når det er marineret i tørre krydderier og urter.

De fleste typer mad kan tilberedes i en Sous Vide. Både gris, fugl, svin, fisk, grøntsager, æg, sauce og endda nogle slags kager kan tilberedes heri.

Hos denne artikel kan du i også finde inspiration til, hvilke andre køkkenredskaber du kan investere i til dit køkken, hvis du er lidt af en teknologi-elsker.
Der findes nemlig mange teknologier, der kan tilberede den vildeste gourmetmad. Eksempelvis kan du bruge en ismaskine og selv producere lækker cremet is hjemme i køkkenet, eller du kan bruge en blender med temperaturstyring, så du selv kan lave lækre saucer ved den rette temperatur.

No votes yet.
Please wait...
Kategorier: Blog

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler de respektive forfatteres synspunkter og ikke nødvendigvis webportalens synspunkter. Medlemmer anmodes om at afstå fra fornærmelser, bande og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel eller forklaringer.

Din email vil ikke kunne ses af andre. *

*
*

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?