Hjemmelavet surdej

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
999 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
1 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
6263
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 dl
Kærnemælk
4 dl
Rugmel
1/2 tsk.
Salt
Hjemmelavet surdej

Denne opskrift har jeg fra min svigermor, som selv har lavet surdej inden hun skulle i gang med at bage rugbrød selv. Efterfølgende har hun undervejs i rugbrødsbagningen taget en klump surdej fra til mig, som jeg nu bruger til at bage mit eget rugbrød.Den mængde surdej man får ud af denne opskrift passer til opskriften “Rugbrødsmuffins bagt på surdej”, som ligger på “Sundhed & ernæring”-siden.

Kærnemælk, rugmel og salt røres godt sammen og stilles på køkkenbordet i 1-2 dage (dog ikke alt for varmt). Herefter er den klar til brug.
Den første surdej, altså når den er ny, er ikke nær så god som den bliver senere. Den hæver ikke så meget, men efter 3-5 gange bliver den bedre og får brødet til at hæve hurtigere.
God fornøjelse!


4 comments

  1. Anonym sagde på august 9, 2012

    Og hvordan laver man næste

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på august 9, 2012

    Hej Morten. Denne opskrift på

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Anonym sagde på oktober 22, 2012

    Hej… det skal helt sikkert

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Anonym sagde på oktober 22, 2012

    Hej Marianne. Se i opskriften

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?