- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 999 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 1 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 6263
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 29, 2012
Denne opskrift har jeg fra min svigermor, som selv har lavet surdej inden hun skulle i gang med at bage rugbrød selv. Efterfølgende har hun undervejs i rugbrødsbagningen taget en klump surdej fra til mig, som jeg nu bruger til at bage mit eget rugbrød.Den mængde surdej man får ud af denne opskrift passer til opskriften “Rugbrødsmuffins bagt på surdej”, som ligger på “Sundhed & ernæring”-siden.
Kærnemælk, rugmel og salt røres godt sammen og stilles på køkkenbordet i 1-2 dage (dog ikke alt for varmt). Herefter er den klar til brug.
Den første surdej, altså når den er ny, er ikke nær så god som den bliver senere. Den hæver ikke så meget, men efter 3-5 gange bliver den bedre og får brødet til at hæve hurtigere.
God fornøjelse!
Og hvordan laver man næste
Hej Morten. Denne opskrift på
Hej… det skal helt sikkert
Hej Marianne. Se i opskriften