Kerne-rugboller

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
200 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
12 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
2271
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 dl
A38, Acidophilus tykmælk
1 dl
Knækkede hvedekerner
7 dl
Vand
2 tbsp.
Frø og kerner efter eget valg til topping
2 stk
Æg
1 1/2 tsk.
Salt, groft
5 dl
Hvedemel
1 dl
Grahamsmel, fuldkornshvedemel
50 g
Bagegær
1/2 dl
Hørfrø
1 tbsp.
honning
2 dl
Hele rugkerner
Kerne-rugboller

Rugkerner + knækkede hvedekerner hældes i en gryde sammen med 5 dl vand.
Koges op og simrer ca ½ time til alt væden er opsuget, lad det køle næsten af.
I en anden skål laves en blanding af surmælkspodukt + 2 dl lunkent vand, så blandingen er finger varm. Gær opløses i denne blanding og hældes i de næsten kolde kerner.
Tilsæt salt og honning og 1 æg, rør godt. Tilsæt hørfrø, rugmel og grahamsmel, og rør godt sammen.
Tilsæt hvedemel (4-6 dl) lidt efter lidt. Dejen  skal hænge sammen, men stadig klæbe lidt.

Lad dejen hæve 1 time under fugtigt klæde.

Ælt dejen igennem evt med lidt mere mel, skal stadig være let klæg. Rulles til flade boller  og sættes på bagepapir på en bageplade. Pensles med æg og drysses med de ønskede frø/kerner

Tildækkes med plastik pose og viskestykke og efterhæver ca 1 time

Bages i ovnen 15-20 min v- 200 grader.


2 comments

  1. Anonym sagde på april 15, 2012

    Kan bollerne godt pensles

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på april 15, 2012

    Nej dejen skal kunne formes

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?