- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 200 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 12 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 2271
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 19, 2010
- 2 dl
- A38, Acidophilus tykmælk
- 1 dl
- Knækkede hvedekerner
- 7 dl
- Vand
- 2 tbsp.
- Frø og kerner efter eget valg til topping
- 2 stk
- Æg
- 1 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 5 dl
- Hvedemel
- 1 dl
- Grahamsmel, fuldkornshvedemel
- 50 g
- Bagegær
- 1/2 dl
- Hørfrø
- 1 tbsp.
- honning
- 2 dl
- Hele rugkerner
Rugkerner + knækkede hvedekerner hældes i en gryde sammen med 5 dl vand.
Koges op og simrer ca ½ time til alt væden er opsuget, lad det køle næsten af.
I en anden skål laves en blanding af surmælkspodukt + 2 dl lunkent vand, så blandingen er finger varm. Gær opløses i denne blanding og hældes i de næsten kolde kerner.
Tilsæt salt og honning og 1 æg, rør godt. Tilsæt hørfrø, rugmel og grahamsmel, og rør godt sammen.
Tilsæt hvedemel (4-6 dl) lidt efter lidt. Dejen skal hænge sammen, men stadig klæbe lidt.
Lad dejen hæve 1 time under fugtigt klæde.
Ælt dejen igennem evt med lidt mere mel, skal stadig være let klæg. Rulles til flade boller og sættes på bagepapir på en bageplade. Pensles med æg og drysses med de ønskede frø/kerner
Tildækkes med plastik pose og viskestykke og efterhæver ca 1 time
Bages i ovnen 15-20 min v- 200 grader.
Kan bollerne godt pensles
Nej dejen skal kunne formes