- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 200 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 1 personer
- Kategori
- Bagværk
Jul - Visninger
- 2450
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 14, 2009
- 1/2 stk
- Citron - gerne økologisk
- 125 g
- Sukker (melis)
- 2 tbsp.
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 125 g
- Smør, saltet
- 3 stk
- Æg
- 500 g
- Hvedemel
- 1 kg
- Kokosfedt, Palmin
- 1/4 tsk.
- Hjortetaksalt
Klejner hører sig til i julen, og de er helt klart bedst, når de er hjemmelavede.
Bland mel, sukker og hjortetaksalt sammen i en skål og smuldr det kolde smør i blandingen. Bland så fløde og æg i og ælt dejen godt igennem. Del dejen i fem portioner og stil dem overdækket og køligt i nogle timer. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og skær den i ruder, som hver får en lille rids i midten. Før den ene hjørnespids igennem ridsen, vrid og læg klejnerne på et fad. Varm palminen op –det skal være sådan, at det syder, hvis en tændstik føres ned i palminen. Man må ikke koge flere ad gangen, end at de ikke rører ved hinanden i gryden. De skal være gyldne på begge side, så husk at vende dem. Læg klejnerne til afdrypning på noget køkkenrulle. Det er vigtigt, at palminen bliver ved med at være varm, så får man det bedste resultat.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.