- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Forret
Hovedret
Høst - Visninger
- 5025
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 13, 2012
- 2 stk
- Squash
- 2 stk
- Kartofler
- 2 stk
- Gulerod/gulerødder
- 2 stk
- rødløg
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tbsp.
- Solsikkeolie
- 1 l
- Bouillon, grønsags
- 2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 tsk.
- Sambal oelek (chili)
I øjeblikket er det nemt at få fingrene i lækre billige grønsager. Til suppen kan du nemt skifte nogen af grønsagerne ud, med andre du måske har liggende. Ligesom hvidløg er kartofler dog et ”must”, for smag og konsistens.
Rengør, skræl og snit grønsagerne i mindre stykker. Og ja… det er nødvendigt at skrælle squashen, eller bliver suppen grynet, når den senere skal blendes.
Svits hvidløg og rødløg i olien, uden de tager farve.
Tilsæt de øvrige grøntsager og vend dem godt rundt et par minutter.
Hæld 1 liter kraftig grøntsags bouillon ved og lad suppen simre i 30-40 minutter. Man kan i stedet for grøntsags bouillon med fordel tilsætte en kraftig okse bouillon, men så kan suppen selvfølgelig ikke serveres som vegetarsuppe.
Tilsæt sambal oelek… men være opmærksom på, at det udelukkende består af friskknust rød chili og salt. Tilsæt evt. lidt mindre i begyndelsen, til du finder din smag.
Blend suppen glat og hæld den i en ren gryde.
Kog suppen op igen og tilsæt fløde.
Smag til med salt, peber og måske ekstra sambal oelek.
Server suppen med: Store squash-brud https://www.vildmedmad.dk/store-squash-brud-5653/
Eller: Grissini https://www.vildmedmad.dk/grissinibasilikum-pesto-5668/
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.