Varmende vegetarsuppe

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Forret
Hovedret
Høst
Visninger
3182
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 stk
Squash
2 stk
Kartofler
2 stk
Gulerod/gulerødder
2 stk
rødløg
2 stk
Hvidløg, fed
1 tbsp.
Solsikkeolie
1 l
Bouillon, grønsags
2 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
1 tsk.
Sambal oelek (chili)
Varmende vegetarsuppe

I øjeblikket er det nemt at få fingrene i lækre billige grønsager. Til suppen kan du nemt skifte nogen af grønsagerne ud, med andre du måske har liggende. Ligesom hvidløg er kartofler dog et ”must”, for smag og konsistens.
Rengør, skræl og snit grønsagerne i mindre stykker. Og ja… det er nødvendigt at skrælle squashen, eller bliver suppen grynet, når den senere skal blendes.
Svits hvidløg og rødløg i olien, uden de tager farve.
Tilsæt de øvrige grøntsager og vend dem godt rundt et par minutter.
Hæld 1 liter kraftig grøntsags bouillon ved og lad suppen simre i 30-40 minutter. Man kan i stedet for grøntsags bouillon med fordel tilsætte en kraftig okse bouillon, men så kan suppen selvfølgelig ikke serveres som vegetarsuppe.
Tilsæt sambal oelek… men være opmærksom på, at det udelukkende består af friskknust rød chili og salt. Tilsæt evt. lidt mindre i begyndelsen, til du finder din smag.
Blend suppen glat og hæld den i en ren gryde.
Kog suppen op igen og tilsæt fløde.
Smag til med salt, peber og måske ekstra sambal oelek.
Server suppen med: Store squash-brud  https://www.vildmedmad.dk/store-squash-brud-5653/
Eller: Grissini https://www.vildmedmad.dk/grissinibasilikum-pesto-5668/

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?