Juleand

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
50 minutter
Tilberedningstid
235 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Jul
Mortens aften
Visninger
2236
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
150 g
Sveske, uden sten
3 kg
And
25 g
Smør, saltet
3 stk
Æble / æbler
1/2 dl
Portvin
4 dl
Bouillon, hønsekød, spiseklar
2 stk
Timian, kviste (frisk)

I min familie har vi altid fået and juleaften. Af skyen laves det lækreste sauce.
Start med at skylle anden og dup den tør med køkkenrulle. Klip hals og vingespidserne af. Gnid den så ind i salt både udvendig og indvendig. Rens æblerne og skær dem i stykker og bland dem med sveskerne og timiankvistene. Fyld anden med blandingen og luk den med kødnåle.
Vrid vingerne så anden ligger på dem og placer anden i på en rist med en bradepande under. Pensl anden med smør og steg den en time ved 160 grader. Efter en time tages anden ud og fedtet hældes fra. Læg anden ned i bradepanden uden rist og hæld hønsebouillonen ved. Nu skal anden stege cirka to timer mere. Tag den herefter ud og hæld stegeskyen fra. Sæt anden i ovnen for sidste gang under grill mens du holder øje med den – den er færdig, når den er gylden og sprød.
Til saucen sigter du stegeskyen i en gryde og skummer fedtet fra. Bland portvinen i og smag til med salt og peber. Du kan jævne sovsen med maizena sovsejævner til brun sauce.
Ønsker du mere sovs kan vælge at koge bouillon på hals, hjerte, kråse og vingespidser og blande det i sammen med stegeskyen.

God appetit.

2 comments

  1. Anonym sagde på december 26, 2011

    Det var en fornøjelse

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på december 26, 2011

    Det var en fornøjelse

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?