fbpx

Madoplevelser I Danmark – gør en tur ud af madoplevelsen, eller en madoplevelse ud af turen

mad-i-dk

Hvis du også elsker mad – om du elsker at lave mad, spise mad eller se TV-programmer om mad, så læs med her, hvor du får gode tips til, hvor du kan tage hen på dit næste weekendsophold med kæresten, familien eller vennerne, og oplev Danmarks lokale kulturer på en helt ny måde.

Som med historiske steder, lokale traditioner og seværdigheder, siger et områdes madlavning utroligt meget om egnen – og i Danmark er vi specielt kendt verden over for vores madlavning og gourmet-oplevelser.

Ved at booke et kroophold på en af Danmarks mange kroer, kan du både opleve lækker mad, lokal historie og alt dette i smukke gamle og naturrige omgivelser.

Kærlighed til mad og rejser

Mange vælger at tage på rejser og weekendture, for at opleve noget nyt. Om det er for at udforske en ny by, komme tæt på naturen eller møde en ny kultur. Alle disse oplevelser kan du også få, hvis du vælger at tage på kroophold i Danmark, samtidig med at du kan være sikker på, at der bliver kræset om dig morgen, middag og aften.

De første danske kroer er dateret til omkring 1400-tallet og har i mange tilfælde ikke ændret sig synderligt siden da, så historierne er mange fra disse steder. Samtidig ligger de fleste kroer i naturskønne omgivelser, hvilket kun gør følelsen af frihed endnu større, så du rigtig kan slappe af og fokusere på det, der betyder noget for dig, når du skal slappe af på din ferie.

Netop på grund af kærligheden til maden, og omgivelserne som et kroophold i Danmark kan tilbyde, ser vi det som den perfekte måde at komme lidt væk fra hverdagen på – og samtidig blive forkælet i stor stil, med god mad, god vin og gode historier.

Madoplevelser tilføjer noget til alle oplevelser

Som sagt har mad altid været en vigtig del af lokale kulturer. Derfor kan du også forvente, at menuen på kroerne rundt om i landet kan lære dig en masse om områdets historie og tradition.

For mange mennesker er madlavning en del af deres lokale kultur, og opskrifter og madlavningsteknikker er ofte gået i arv fra generation til generation. Så, hvis du som besøgende på en kro, vil lære mere om området, kan et rigtig godt sted at starte være ved at lære mere om maden i området – så spørg løs når du er på kroophold, alle elsker at fortælle deres egen historie og på de danske kroer er det absolut ingen undtagelse.

Det kan være at du er på Samsø, hvor kartofler er en specialitet eller du er på Fyn og får serveret ”Kjørmispandekager”. De fleste steder har nogle ting, som er specielt for netop det område, og derfor skal du endelig altid bare spørge så meget ind til den mad du får serveret, som muligt. Så lover vi at du får nogle sjove historier om egnen, som du ikke havde fået, hvis ikke det var for den mad du fik serveret.

God mad er det hele værd

Hvis du ikke er på jagt efter de lokale og autentiske oplevelser, som en kro kan tilbyde, men stadig er vild med god mad og gerne vil rejse efter det, kan du se denne liste med gourmetophold i Danmark, hvis du vil have inspiration til din næste madoplevelse.

Her får du en liste af fantastiske restauranter, godser og hoteller i Danmark, som sætter stor pris på lokal madlavning og høj kvalitet. Her er det kun dig og den mad, der bliver serveret, der er i fokus. Så er du sikret en fantastisk oplevelse, hvor alle dine sanser bliver bragt i spil.

No votes yet.
Please wait...
Kategorier: Blog

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?