- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 500 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 4510
- Pris pr. Portion
- 35.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 18, 2013
- 1 kg
- Lammebov
- 10 g
- Salt, groft
- 1 tsk.
- Spidskommen, stødt
- 1 tsk.
- Kardemomme, stødt
- 1 tsk.
- Koriander, stødt
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 30 g
- Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde:1: Forberedelse
Udben boven hvis den ikke allerede er udbenet. Afpuds den for store stykker fedt og evt. kraftige sener.
Krydr med salt, peber og krydderierne på begge sidder og rul den stramt sammen.
Snør boven sammen med bomuldsgarn og lad den gourmet-krydderi-trække i køleskabet 10-15 timer.2: Tilberedelse
Nu er det tid til at komme i gang for alvor, husk at det tager tid det her. Start derfor ca. 8 timer før du forventer at spise!
Før boven skal tilberedes skal den brunes godt af i olivenolie på alle sider.
Læg den i en Römertopf eller anden stegeso (evt. bare et fad med stanniol) evt. på bunden af nogle halve løg, lidt gulerødder og hele hvidløg (skal ikke spises). Jeg tilsatte også 2 halve citroner samt 1 dl. Vand.
Sæt et stegetermometer i stegen og placér stegesoen i ovnen, tænd og sæt temperaturen på 100-110 grader og vent, vent og vent…!
Efter næsten 9 timer nåede jeg 95 grader som er tidspunktet for hvornår man kan trække kødet fra hinanden. Tidspunktet for det færdige resultat kommer selvfølgelig an på størrelsen af boven. Min vejede knap 1 kg.
Jeg serverede min Pulled Lamb i et pitabrød med tzatziki og humus, samt en smule salat.
Jeg har kogt en laaaaang procces ned til en video på 3 min. se den evt. er: Video af Pulled Lamb
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.