Blåmuslinger – Tips

Musling

Muslinger kan både være billige og lækre.

Muslingerne SKAL være levende når man køber dem. Om en musling er åben ses om skallen er lukket. Er muslingen åben, kan man slå den ned i bordret med et let slag, og hvis den lukker sig er det den levende. Lukker den sig ikke skal den kasseres.

Ofte er opdrættede muslinger nemme at rengøre, da de vokser på bånd som hænger ned fra vandrette tove. Disse kaldes Linemuslinger og er mere tyndskallede en Blåmuslinger, som vokser i store kolonier.

Linemuslinger opdrættes normalt i vores fjorde, og derfor er de heller ikke så salte som andre typer muslinger er.

Skallen skal rengøres grundigt, hvilket kan ske med en hård børste. Normalt vil muslingerne have en lille tråd, som kaldes  skæg, og dette fjerrnes med en kniv.

Muslinger skal dampes i ca. 5 – 10 minutter, og herefter skal de gerne have åbnet sig,  og skulle der være en imellem som stadig er lukket, smides den væk.

Kategorier:

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?