Blammergryde

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
2 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
1368
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
4 dl
Ris, parboiled (løse ris)
2 tbsp.
Rosmarin
2/5 l
Rødvin
1 dl
Maizena, sovsejævner, brun
3/4 l
Vand
2 dl
Creme fine 7%
2 stk
Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
3 stk
Gulerod/gulerødder
1 stk
Bouillon, grønsags
2 stk
Hvidløg, fed
10 cl
Kulør
2 stk
Løg eller zittauerløg
2 stk
Laurbærblade
400 g
Oksekød, magert
2 tbsp.
Timian, kviste (frisk)

Blammergryde (sammenkogt/alt-i-en-gryde/kødgryde… kært barn har mange navne)
Denne ret er forholdsvis nem at lave. For os er det en vinterret med masser af smag og kraft. Jeg plejer at rydde ud i køleskabets grøntsagsskuffer og lave en gryderet ud af det. Kødet er ofte oksekød, men gris/kalv/vildt kan sagtens bruges. Dog husk på at noget kød skal have længere tid end andet (kig på pakken når du køber det eller spørg din slagter). Rødvinen som er nævnt, er ikke et must, men giver en god smag! Køb evt. den billigste vin til det!
1) Skær kødet i terninger på 2 x 2 cm.
2 )Hak alle grøntsager groft.
3) Brun kødet i en stor gryde.
4) Tilsæt hakkede hvidløg, løg, gulerødder, laurbærblade, timian og rosmarin.
5) Giv det ca. 2 – 4 minutter indtil det lige får lidt farve.
6) Tilsæt vand og evt. rødvin og læg låg på gryden. Kog op og lad det simre i 1 times tid.
7) Smag på sovsen og kom bouillon-terninger i efter ønske (Jeg plejer at bruge 2 okse samt 1 grøntsagsbouillion, da jeg gerne vil have en meget kraftig sauce).
8) Sæt ris over i en anden gryde (se hvordan på pakken).
9) Når der alt i alt er gået ca. 1,5 time, smag igen på saucen. Smag nu til med salt, peber og cremefine (cremefine er en fedtfattig fløde, alm. fløde eller mælk kan også bruges).
10) Jævn saucen (med både sauce, kød og grøntsager i gryden) med enten Maizena jævner, majsstivelse eller meljævner.
11) Retten er klar, server med ris ved siden af.
Velbekomme!


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?