Er dit barn på vej mod folkeskolens 9. klasse eller 10. klasse, og har han eller hun en stor interesse for mad og gastronomi? Så kan den ultimative mulighed for dit barn være at tage sin 9. eller 10. klasse på en efterskole med et linjefag om gastronomi.
Det kan være en unik mulighed for et ungt menneske, der er interesseret i madlavning, at få lov til at dyrke den interesse, sammen med andre unge, med samme interesse. Dit barn kan samtidig med denne mulighed for at dyrke sin interesse for madlavning også kan tage sin 9. eller 10. klasse og eventuelt afslutte sin folkeskole.
Hvorfor vælge gastronomi- og efterskole?
To af fordelene ved efterskole er allerede nævnt, da det er muligheden for at kunne tage et af folkeskolens sidste år, samtidig med muligheden for at dyrke sin interesse for gastronomi. Den anden fordel er, at det foregår i et fællesskab af unge mennesker og lærere, der deler samme interesse.
Et ophold på gastronomiskole giver helt særlige fællesskaber og kompetencer. Det er et år i jeres barns liv, hvor han eller hun får de bedste betingelser for virkelig at dyrke sin interesse for gastronomi. Det gælder både i forhold til de fysiske rammer og kompetente lærere, som de fleste efterskoler vil kunne tilbyde, men i særdeleshed de mange timer, der er målrettet læring om alt, hvad gastronomi og madlavning indebærer.
Lyder matematik og madskole som en spændende menu?
Hvis matematik er et af de fag i skolen, som dit barn ikke er særligt interesseret i, så kan de være endnu en fordel ved at kombinere de obligatoriske fag fra folkeskolen med gastronomi på et efterskoleophold. Så kan matematik pludselig komme til at give mening, når det bliver sat i forhold til madlavning.
Det kan også være motivationen i forhold til undervisning generelt, der øges ved et år på efterskole, hvad end det er i 9. eller 10. klasse. Det kan øge barnets selvværd og selvtillid, at være omgivet af mennesker med samme interesse. Når det er de samme mennesker i klassen til undervisning og til madlavning, så kan det være med til at øge dit barns selvværd og derfor også faglighed.
Mad og gastronomi
At være vild med mad og interessen for gastronomi kan på en gastronomiskole blive udfoldet og dyrket, så dit barn kan komme nærmere sin kerneinteresse og en ide om, hvilken vej i forhold til uddannelse og arbejde der kunne være interessant. Et år på gastronomiskole kan derfor udbygge kendskab til de forskellige muligheder inden for gastronomi.
Det kan også være et år med endnu mere viden om elementerne og processerne i madlavning, både i forhold til råvarer og tilberedning, men også viden omkring sundhed, hygiejne, økonomi og flere forskellige køkkener.
Interessen for mad behøver ikke kun at være en hobby, der udfoldes hjemme i køkkenet hos familien. Det kan et ophold på en gastronomiskole være med til at belyse. Dit barn kan blive gjort bekendt med de mange fremtidsmuligheder, der er i forhold til at kunne dyrke sin interesse altid.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.