Farsbrød med selleri

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Sværhedsgrad
Midt imellem
Kategori
Fars
Hovedret
Visninger
20
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
Farsbrød med selleri
Vareforbrug (4 pers.):
2 dl rasp (3 spsk.) 1 dl vand 2 selleri, vand 2 æg
300 g hakket kalvekød salt, peber 5 kogte, kolde kartofler 1 dl fløde 1 dl hakket persille smør eller margarine og rasp til formen
Tilberedningstid:
ca. 12 time.
Prøv:
– at tilberede farsranden uden selleri. Den egner sig da fint som bør mad og diætmad.
Fremgangsmåde:
1. Lad raspen suge i vandet. Skræl sellerien og skær den i tynde strimler.  Kog dem nogle minutter i vand og dæk med resten af farsen.

2. Rør kødet med krydderier og æggeblommer. Mos kartofler varm ovn ca. 1 time.
     Rør kartoffelmos, rasp og fløde i kødet og rør farsen smidig. Tilsæt hakket persille. stå halvt op om formen.
3. Pisk hviderne helt stive og vend dem i farsen.
4. Smør en randform med fedtstof og drys med rasp. Dæk bunden med lidt fars, læg selleristrimler
5. Dæk formen med staniol eller pergament. Kog randen i vand bad over et blus eller i en 200°
6. Lad randen stå et øjeblik, inden den vendes ud på et fad til ser vering.
Kan serveres med:
Hjemmelavet kartoffelmos.
Svampesauce.
Råkostsalat.
Stuvede ærter og gulerødder.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?