- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Kategori
- Fars
Hovedret - Visninger
- 2605
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 21, 2020
Vareforbrug (4 pers.):
2 dl rasp (3 spsk.) 1 dl vand 2 selleri, vand 2 æg
300 g hakket kalvekød salt, peber 5 kogte, kolde kartofler 1 dl fløde 1 dl hakket persille smør eller margarine og rasp til formen
Tilberedningstid:
ca. 12 time.
Prøv:
– at tilberede farsranden uden selleri. Den egner sig da fint som bør mad og diætmad.
Fremgangsmåde:
1. Lad raspen suge i vandet. Skræl sellerien og skær den i tynde strimler. Kog dem nogle minutter i vand og dæk med resten af farsen.
2. Rør kødet med krydderier og æggeblommer. Mos kartofler varm ovn ca. 1 time.
Rør kartoffelmos, rasp og fløde i kødet og rør farsen smidig. Tilsæt hakket persille. stå halvt op om formen.
3. Pisk hviderne helt stive og vend dem i farsen.
4. Smør en randform med fedtstof og drys med rasp. Dæk bunden med lidt fars, læg selleristrimler
5. Dæk formen med staniol eller pergament. Kog randen i vand bad over et blus eller i en 200°
6. Lad randen stå et øjeblik, inden den vendes ud på et fad til ser vering.
Kan serveres med:
Hjemmelavet kartoffelmos.
Svampesauce.
Råkostsalat.
Stuvede ærter og gulerødder.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.