- Kategori
- Fars
Hovedret - Visninger
- 1639
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 21, 2020
Når der tales om farsmad tænkes der vel mest på kalve,- okse- eller flæskekød, – men naturligvis kan også lammekød hakkes og tilberedes som fars.
Vareforbrug (4 pers.):
3 spsk. rasp 1 dl fløde 500 g hakket lammekød salt, peber 1 tsk. fintstødt sennepsfrø lidt løgpulver 1 æg 2 spsk. smør eller margarine
Tilberedningstid:
Til sauce:
ca. 30 min.
1 løg grøn peberfrugt 2 røde peberfrugter 1 spsk. olie 1 spsk. smør eller margarine 4 modne tomater 4 spsk. tomatpuré 4 dl bouillon salt, peber
Fremgangsmåde:
1. Lad raspen suge fløden. Rør kødet med krydderier, æg og raspblandingen.
2. Varm fedtstoffet op i en stege pande. Form frikadellerne med en spiseske og sæt dem på pan- den. Steg dem på begge sider. Hold dem varme.
3. Til saucen skæres løg og pe peberfrugter i fine strimler (husk at fjerne kernerne). De svitses i en blanding af olie og smør
eller margarine. Flå tomaterne (dyp dem et øjeblik i kogende vand). Hak dem og kom dem i panden sammen med tomat puré.
4. Tilsæt bouillonen og lad saucen koge ca. 15 min. De sidste mi nutter koges frikadellerne med.
Smag til og servér.
Kan serveres med:
Kogte kartofler eller løse ris.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.