Femkornsbrød m/ kardemomme

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
2 personer
Kategori
Bagværk
Buffet
Madpakke
Morgenmad / Brunch
Visninger
1767
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
50 g
Bagegær
1 dl
Youghurt naturel
1 tsk.
Kardemomme, stødt
3 dl
Speltmel
1 dl
Rapsolie
3 dl
Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
6 dl
Hvedemel
2 tsk.
Salt, groft
4 dl
Vand
1 tsk.
honning
Femkornsbrød m/ kardemomme

2 stk. femkornsbrød, letkrydret med kardemommesmag:
Hæld kogende vand over femkorns-blandingen og lad det køle af. Opløs gær i lunkent vand, tilsæt salt, kardemomme (kan udelades) youghurt, olie og honning, Tilsæt speltmel, rugmel, femkorn og rør grundigt. Tilsæt hvedemel lidt af gangen, og ælt dejen til den er glat og smidig. Stil til hævning, tildækket i ca. 45 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
Slå dejen ned (tilsæt evt. mere hvedemel hvis dejen er for klistret) og del den i to stykker, ælt igennem og form til to brød. Lad brødene efterhæve på en plade med bagepapir i  20 minutter. Lav skrå snit  i brødene, pensl med vand og drys over med lidt rugmel. 
Bag brødene i en forvarmet ovn næstnederste rille, ved 200 grader i ca. 40-45 minutter.
Frys evt. det ene brød ned, i to portioner. Det er altid rart at have brød i fryseren.
Velbekomme!

2 comments

  1. Anonym sagde på september 22, 2012

    Det rækker da langtfra m. 4

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på september 23, 2012

    Hej Katrine

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?