Frikadeller med hvidløg og bagepulver eller natron

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
6082
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 stk
Hvidløg, fed
1 tsk.
Natron el. bagepulver
3 tbsp.
Hvedemel
3 tbsp.
Olivenolie
1/2 tsk.
Peber, friskkværnet
1 tsk.
Salt, groft
2 stk
Æg
2 dl
letmælk
1 stk
Løg eller zittauerløg
1/4 tsk.
Evt. Allehånde efter smag
1/2 tsk.
Sukker (melis)
500 g
Kalve/grisekød

Opskriften er meget let at bruge, især hvis man har en røremaskine eller en foodprocesser, men den kan naturligvis også  laves ved håndkraft.
Løget hakkes fint og hvidløget presses ( 2 – 4 fed  presses. Tro ikke at frikadellerne kommer til at smage stærkt af hvidløg. Prøv det og smag, hvor lækre de er. Alle som jeg serverer dem for er begejstrede for smagen og spørger om, hvad jeg gør ved dem! )  Kødet røres sejt med saltet. Herefter kommes alt det øvrige i røreskålen på én gang.  Alt røres nu meget grundigt.
Væsken kan reguleres til lidt mindre eller mere, men farsen må ikke være for flydende. Farsen har nu godt af at hvile sig (i køleskab) 1/2- 1 time.
Benytter man en foodprocesser, starter man med at komme de ituskårne hvidløgsfed og løget samt æg, 2 dl mælk, salt og peber i og lade det køre ved høj hastighed ca. 1/2 – 1 min.  indtil løgene er findelt. Derefter kommer man mel, natron og kødet i og blender det grundigt, indtil det har den rette konsistens, ikke for flydende. Er den for fast kan tilføjes en lille smule mere mælk.
Fedtstoffet brunes på panden, og så bruger man en spiseske som man vender rundt i fedtstoffet og former med den ca. 12 -14 frikadeller, som steger i ca. 10 – 12 minutter. De skal vendes tit for de må ikke danne skorpe. Natron eller bagepulver gør, at frikadellerne hæver flot og bliver lette og luftige.  Jeg bruger selv natron og den kan ikke smages.
De færdige frikadeller kan fryses, og ved opvarmning, f.eks. i mikroovn, bliver de igen lette og luftige.

En kommentar

  1. Den ukendte kok sagde på februar 17, 2011 Svar

    De smager virkelig godt, og

    No votes yet.
    Please wait...

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler de respektive forfatteres synspunkter og ikke nødvendigvis webportalens synspunkter. Medlemmer anmodes om at afstå fra fornærmelser, bande og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel eller forklaringer.

Din email vil ikke kunne ses af andre. *

*
*

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?