- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 160 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 1917
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 22, 2009
- 450 g
- Speltmel
- 25 g
- Bagegær
- 3 tsk.
- honning
- 6 dl
- Vand
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 2 dl
- Olivenolie
- 200 g
- Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
- 150 g
- Grahamsmel, fuldkornshvedemel
Rør gæren ud i vandet. Rør de øvrige ingredienser i. Ælt dejen til den er “tør”, men den skal stadig være smidig. Det kan betyde, at der skal bruge lidt mere eller lidt mindre mel – speltmel. Lad den hæve en time – gerne et lidt lunt sted.
Ælt dejen igen til “luften er ude”. Del dejen i to portioner og rul dem som en kugle. Dej kuglerne placeres på hver sin bageplade og tryk dem flade – ca. 3 cm. høje. Lad dem hæve i 30 – 40 min. De hævede brød pensles – der kan bruges kaffe, mælk eller et æg. Ris et mønstre i de hævede brød – f.eks tern. Drys lidt mel over brødet. Bag brødet i ca 30 min. ved 200 grader – varmluft. Begge bageplader kan almindeligvis være i ovnen samtidig. Et brød er færdigt når det lyder hult når man banker på bunden af brødet.
Sæt de hele brød på bordet så man kan skære efter behov. Det ser pænt ud og det der eventuelt ikke spises kan gemmes til senere.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.