Deltagelsen i Masterchef 2019 betyder et ”før” og ”efter” kapitel i Kenneth Wilhjelms professionelle liv.
Inspirationen til sin madkunst henter den kreative og energiske madkunstner fra visuelle indtryk i form af billeder af mad. Et udsnit af en ret eller anretning kan være kilde til, at Kenneth Wilhjelm begynder at gå eksperimenterende til værks i køkkenet derhjemme.
Kenneth har et helt særligt formål med sin madkunst, som har et socialt og samarbejdende formål.
Et liv med mad der har sat drømme om fremtiden i gang
”Maden har altid betydet meget for mig, og jeg har altid hygget mig med at lave mad.” Oplevelsen og erfaringerne i Masterchef betyder, at Kenneth i dag laver anretninger til hver enkelt hverdagsaften.
Hvor han førhen hyggede sig med sin madlavning, har deltagelsen i Masterchef betydet, at der i dag bliver gjort overvejelser om at leve af mad på en anden måde end kun at spise det.
Masterchef er et TV-program, hvor der konkurreres i madlavning. Tv-programmet sendes på TV3 fra mandag til torsdag, og har været populært siden 2011. Seerne har kunnet følge Kenneth deltagelse siden premiereaftenen d. 28. januar 2019.
”For mig er det en meget stor drejning, når man har haft en virksomhed, man har ledet siden 1990 og så lige pludselig tænker på at gøre mad til ens levevej.”
”Jeg har aldrig set et afsnit af Masterchef før”
Det har aldrig været i Kenneth tanker at melde sig til det populære TV-program, som ruller på skærmen hver aften i bedste sendetid igennem flere måneder.
”Jeg blev ringet op en morgen, hvor de fortalte, at jeg havde meldt mig til Masterchef.” – Første reaktion var at svare, at han altså ikke havde tilmeldt sig.
Ikke nok med at det ikke var Kenneth, som havde tilmeldt sig, så anede den kommende deltager heller ikke, hvad programmet gik ud på. For han havde aldrig set et afsnit af Masterchef før.
Det viste sig, at Kenneth Wilhjelms datter havde tilmeldt sin far. Selv havde han aldrig nogensinde selv tilmeldt sig og havde heller ikke set det komme.
Optakten til sin deltagelse i Masterchef 2019 blev afviklet i august 2018, hvor Kenneth Wilhjelm skulle tilberede og servere en audition ret. Denne kom han videre på, og det har været en spændende og udviklende oplevelse at have deltaget i TV-programmets 8. sæson.
Selv når Kenneth er med sin familie på en helt almindelig tur til Sønderjylland for at fejre en fødselsdag, oplever han, hvordan opmærksomheden lægges på ham fra omgivelserne. Til en gospel koncert blev det lige pludselig ham, der var i centrum for opmærksomheden, og ikke det syngende kor.
For Kenneth er det kun sjovt at blive genkendt – om end også pudsigt.
Der kommer en tid efter Masterchef med innovative tanker og projekter
Det ligger i blodet hos den ambitiøse forretningsmand ikke kun at gå kreativt til værks med sin madlavning. Kenneth Wilhjelm gør sig tanker om, hvordan kan han bringe sin madlavning ind som et professionelt værktøj for sin fremtid.
I sit professionelle virke er han vant til at arbejde med reklamegaver såsom kokkeknive og forklæder samt lignende genstande i firmaet Metodan. Derfra er der ikke langt til at gøre sig innovative tanker om at bringe genstandene ind i produktion, for så at sælge dem som funktionelle og praktiske redskaber til madentusiaster.
Allerede nu har Kenneth Wilhjelm lanceret sin egen hjemmeside ”foodbywilhjelm” som du kan se her, og i fremtiden overvejer Kenneth at gøre sine opskrifter til en del af sin forretning omkring mad og madlavning.
Det særlige ved Kenneth Wilhjelms tilgang til madkunst er hans idéer omkring, hvad madlavning kan gøre for samarbejde og fællesskab.
Fra sin mangeårige erfaring som virksomhedsleder har han indgående kendskab til, hvad det betyder for driften af en forretning, at bestyrelsen kan samarbejde. ”Min helt overordnede ide og mit formål med mad er at få folk til at arbejde sammen på en helt anden måde end normalt.”
Til daglig finder Kenneth Wilhjelm glæde og fornøjelse ved at tilberede mad, hvor han nyder at sætte nye ting og elementer sammen.
3 råd til hverdagsmadlavningen fra Kenneth Wilhjelm
Kenneth Wilhjelm udvikler sin madkunst blandt andet med erfaringer i forhold til, hvad der virker for ham i hans madlavning. Han har en visuel tilgang til sin madkunsten – både til udviklingen af den og serveringen. Vi spurgte ham om 3 gode og nemme råd til en mere smagsfuld madoplevelse i hverdagen.
#1 Bring farver ind i maden (og lad vær med at koge grøntsagerne alt for meget)
Blancher dine grøntsager ved at give dem 30 sekunder i kogende vand. De farverige grøntsager er meget sjovere og mere indbydende at se på.
#2 Smag til og giv salt
Der er ingen grund til at være bange for saltbøssen.
#3 ”Rigeligt med smør!”
Brug smør i din madlavning og gerne rigeligt af det, det forstærker den gode smag.
For Kenneth Wilhjelm har serveringen og portionsanretningen stor indflydelse på den oplevelse det er at spise mad. Han råder generelt til at blive mere opmærksom på den forskel det gør, når du portionsanretter et måltid, som både indeholder farver, og som er vel tilsmagt. For ham har det virket at portionsanrette mad, som har fået den mængde ægte smør, som det skal have, hvilket mætter alle sanserne.1
”Det skal ikke være kedeligt at spise mad – vi lever kun én gang.”
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.