Shish kebab

Bedømmelse: 3.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
2 personer
Kategori
Grill
Grill / sommer
Hovedret
Tyrkisk mad
Visninger
81
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
1 kg
Lammekød, filet, koteletter, nakkefilet, culotte
2 stk
rød peberfrugt
4 stk
Store tomater
8 stk
løg
Shish kebab

Bland marinaden godt, skær kødet i mund rette stykker og lad det trække i marinaden på et koldt sted mindst et halvt og gerne et helt døgn. Vend det af og til.

 Pil de små løg og kog dem fem-otte minutter i letsaltet vand. Gør peberfrugter i stand og skær dem i passende stykker. Fordel lammekød-lunser, peberfrugt-stykker, lag og kvarte tomater (hele, hvis de er små nok) skiftevis på spiddene og grill dem over tre kulsgløder eller på en gasgrill, til kødet er mørt. Pensl af og til med marinaden. Hvis der ikke er tale om roterende spid, må man vende spiddene af og til under grillningen

 

MARINADE:

 4 dl olivenolie 22 spsk. citronsaft 2 fed hvidløg 2 spsk. hakket persille 2 tsk. oregano salt friskkværnet peber

 

Forslag til drikkevarer: Rødvin.

 

 

 

 

Når der er tale om så forholdsvis lang grill tid, skal der grilles i god afstand fra gløderne ellers bliver kødet for brunt, inden det er mørt nok.

 

  1. Start med at lave marinaden

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?