- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Forret
Frokost
Hovedret
Natmad - Visninger
- 3152
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 26, 2011
- 100 g
- Grønne ærter - friske eller dybfrost
- 1 l
- Bouillon, fisk
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 tbsp.
- Fiskesauce
- 1 tbsp.
- Olivenolie
- 1 stk
- Ingefær, frisk
- 1 bdt.
- Forårsløg, rå
- 1 stk
- Finthakket citrongræs
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 2 stk
- Peber, chili rød eller grøn, rå
- 3 stk
- Pangasius fileter
- 4 stk
- Gulerod/gulerødder
- 1 bdt.
- Friske korianderblade
- 250 g
- Kæmperejer, pillede
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 1 stk
- Kokosmælk
- 1 tsk.
- Gurkemeje, stødt
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 tbsp.
- Limesaft
Thai-inspireret fiskesuppe:
Klargør fiskefileter, skær i mindre mundbidder, skyl rejerne. Rens og snit løg, hvidløg, gulerødder, forårsløg, chili og citrongræs og skræl og riv ingefæren groft. Svits grøntsagerne i olie (start med løg, hvidløg, ingefær og chili, og et drys gurkemeje, for farvens skyld. Gem lidt forårsløg til lige før servering, så der er bid i.Tilsæt bouillon, fiskesauce og kokosmælk, og kog under låg i ca. 15-20 minutter. Kom saften fra lime og citron i, sammen med revet limeskal og friskhakket koriander. Kom fiskestykker i og kog i fem minutter. Tilsæt ærter, forårsløg og kæmperejer, og kog fem minutter ekstra. Smag suppen til med salt (pas på med at komme for meget i, da fiskesaucen er meget salt i smagen) og evt. ekstra limesaft. Portions anret suppen og pynt af med korianderblade.
Suppen kan også tilberedes med kyllingefilet, istedet for fisk og rejer. Smager skønt
Server med hjemmebagte grahams flutes.
Velbekomme!
Opskriften lyder lækker. MEN
Hej Karsten!