Thai-inspireret fiskesuppe

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Forret
Frokost
Hovedret
Natmad
Visninger
3152
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
100 g
Grønne ærter - friske eller dybfrost
1 l
Bouillon, fisk
1 tsk.
Salt, groft
1 tbsp.
Fiskesauce
1 tbsp.
Olivenolie
1 stk
Ingefær, frisk
1 bdt.
Forårsløg, rå
1 stk
Finthakket citrongræs
1 tbsp.
Citronsaft
2 stk
Peber, chili rød eller grøn, rå
3 stk
Pangasius fileter
4 stk
Gulerod/gulerødder
1 bdt.
Friske korianderblade
250 g
Kæmperejer, pillede
3 stk
Hvidløg, fed
1 stk
Kokosmælk
1 tsk.
Gurkemeje, stødt
2 stk
Løg eller zittauerløg
2 tbsp.
Limesaft
Thai-inspireret fiskesuppe

Thai-inspireret fiskesuppe:
Klargør fiskefileter, skær i mindre mundbidder, skyl rejerne. Rens og snit løg, hvidløg, gulerødder, forårsløg, chili og citrongræs og skræl og riv ingefæren groft. Svits grøntsagerne i olie (start med løg, hvidløg, ingefær og chili, og et drys gurkemeje, for farvens skyld. Gem lidt forårsløg til lige før servering, så der er bid i.Tilsæt bouillon, fiskesauce og kokosmælk, og kog under låg i ca. 15-20 minutter. Kom saften fra lime og citron i, sammen med revet limeskal og friskhakket koriander. Kom fiskestykker i og kog i fem minutter. Tilsæt ærter, forårsløg og kæmperejer, og kog fem minutter ekstra. Smag suppen til med salt (pas på med at komme for meget i, da fiskesaucen er meget salt i smagen) og  evt. ekstra limesaft. Portions anret suppen  og pynt af med korianderblade.
Suppen kan også tilberedes med kyllingefilet, istedet for fisk og rejer. Smager skønt
Server med hjemmebagte grahams flutes.
Velbekomme!





2 comments

  1. Anonym sagde på marts 29, 2012

    Opskriften lyder lækker. MEN

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på marts 30, 2012

    Hej Karsten!

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?