- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 50 personer
- Kategori
- Bagværk
Jul - Visninger
- 2897
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 12, 2010
- 175 g
- Smør, saltet
- 1 stk
- Æg
- 250 g
- Hvedemel
- 100 g
- Sukker
- 1/2 tsk.
- Hjortetaksalt
- 50 g
- Mandler, hakkede
- 1 stk
- Vanillestang (kornene)
- 100 g
- Mørk chokolade også med orange
Disse kager smager godt og er lidt ekstra lækre pga chokoladen – den kan dog undlades, hvis man synes.
Bland mel, hjortetaksalt, vanillekorn, sukker og finthakkede mandler sammen. Smuldr smørret i blandingen. Bland ægget i og saml dejen. Lav små kugler på 2,5 cm i diameter og tryk dem flade. Læg dem på et stykke bagepapir og bag dem ca 7 min ved 200 grader til den er lysebrune i kanten. Lad dem køle af.
Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp kanten af småkagerne i chokoladen, så der kommer chokolade hele vejen rundt. Lad dem tørre på et stykke sølvfolie. Opbevar kagerne i en dåse.
Du kan evt komme chokoladen på kort tid inden de skal serveres, så har du mulighed for både at servere med og uden chokolade.
Velbekomme og god jul!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.