- Forberedelsestid
- 50 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 250 personer
- Kategori
- Bagværk
Jul - Visninger
- 2911
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 20, 2009
Det er så hyggeligt med højtider, hvor man rigtig kan få lov at lave god mad og bage. Og i julen er der jo rigtig mange muligheder. Den traditionelle brunkage synes jeg dog er et must.
Når du vil tilberede dejen til dine brunkager, opløser du først potasken i vandet. Smelt så smørret i en gryde sammen med siruppen og sukkeret. Når massen er ensartet blandes vandet med potasken i. Mel og krydderiblanding blandes herefter i en skål sammen med den våde masse. Ælt så dejen rigtig godt. Hvis du vil skære dejen i småkager, skal du lave lange pølser. Hvis du vil stikke dejen ud i forme, kan du blot lave et par klumper. Stil dejen på køl til næste dag.
Varm ovnen op til 180 grader. Form så dejen eller skær den ud efter ønske. Læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen til de er gyldne –de skal bage cirka 8-10 minutter.
Jeg tager selv en portion af kagerne og pynter dem med glasur. Det ser dekorativt ud, og så smager det også godt.
Put de bagte afkølede brunkager i kagedåser – husk at lægge bagepapir under låget, så de slutter godt til.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.