Fars i ovn med jordskokker

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Sværhedsgrad
Midt imellem
Kategori
Hovedret
Visninger
132
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
Fars i ovn med jordskokker

En dejlig farsret til søndagsmiddagen.

 

Vareforbrug (4 pers.):

 

300 g hakket oksekød 100 g hakket flæskekød salt, peber 1 spsk. revet løg 2 dl fløde 2 kogte, kolde kartofler 1 æg ca. 750 g jordskokker salt 2 dl vand 1 dl mælk smør eller margarine, rasp og reven ost til fadet

 

 

Tilberedningstid: ca. 85 min heraf ca. 1 time i ovnen.

 

Ovntemperatur: 225

 

Til stuvning:

 

2 spsk. smør eller margarine 2 spsk. hvedemel 2 dl kogevand fra jordskokkerne 1 dl fløde salt, peber

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Skræl og skyl jordskokkerne. Kog dem næsten møre i let saltet mælkevand (gem koge vandet).

 

  1. Rør kødet med krydderier og løg. Tilsæt fløde, mosede kar tofler og æg. Rør farsen godt.

 

  1. Smelt fedtstoffet til stuvningen i en gryde og bag op med mel, kogevand og fløde. Skær jord skokkerne i mindre stykker og kom dem i stuvningen. Krydr.

 

  1. Smør et ovnfast fad med høj kant med smør eller margarine.

 

Drys med rasp. Kom halvdelen af farsen i og hæld stuvningen over. Læg resten af farsen på og drys med rasp og reven ost.

Fordel nogle smør- eller margarineklatter over. Sæt retten i ovnen ca. 1 time ved 225°.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?