Morkler på selleribund

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Sværhedsgrad
Svær
Kategori
Forret
Visninger
865
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
Morkler på selleribund
Vareforbrug (4 pers.):
8 skiver selleri salt, vand citronsaft smør eller margarine til fadet 3 spsk. reven ost
Til stuvning:
35 g tørrede morkler vand, salt 2 spsk. smør eller margarine 5 dl piskefløde 1 skalotteløg 1 æggeblomme salt
Tilberedningstid: ca. 45 min., heraf ca. 10 min. ovnen + udvandings tid
Ovntemperatur: 250° eller grill.
Prøv at servere stuvningen på artiskokbunde i stedet for selleri skiver.
Fremgangsmåde:
1. Læg morklerne i blød i letsaltet vand natten over.
2. Skræl sellerien og skær den i 8 ensartede skiver (ca. 1 cm tykke).
3. Kog selleri skiverne møre i letmen og æggeblommen tilsæt saltet vand tilsat lidt citronsaft. tes. Smag til med salt.
4. Skyl morklerne i koldt vand og lad dem løbe godt af.
5. Hak morklerne fint og svits dem
i fedtstof i en tykbundet gryde.
Spæd lidt efter lidt med fløden.
Pil løget og riv det fint direkte i stuvningen. Når stuvningen er tilpas tyk, tages gryden fra var
6. Læg selleriskiverne i et smurt,ovnfast fad. Kom en god ske fuld af morkelstuvningen på hver skive. Drys med osten og gratiner ca. 10 min. ved 250 el ler grill.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?