- Sværhedsgrad
- Svær
- Kategori
- Forret
- Visninger
- 999
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 20, 2020
Vareforbrug (4 pers.):
8 skiver selleri salt, vand citronsaft smør eller margarine til fadet 3 spsk. reven ost
Til stuvning:
35 g tørrede morkler vand, salt 2 spsk. smør eller margarine 5 dl piskefløde 1 skalotteløg 1 æggeblomme salt
Tilberedningstid: ca. 45 min., heraf ca. 10 min. ovnen + udvandings tid
Ovntemperatur: 250° eller grill.
Prøv at servere stuvningen på artiskokbunde i stedet for selleri skiver.
Fremgangsmåde:
1. Læg morklerne i blød i letsaltet vand natten over.
2. Skræl sellerien og skær den i 8 ensartede skiver (ca. 1 cm tykke).
3. Kog selleri skiverne møre i letmen og æggeblommen tilsæt saltet vand tilsat lidt citronsaft. tes. Smag til med salt.
4. Skyl morklerne i koldt vand og lad dem løbe godt af.
5. Hak morklerne fint og svits dem
i fedtstof i en tykbundet gryde.
Spæd lidt efter lidt med fløden.
Pil løget og riv det fint direkte i stuvningen. Når stuvningen er tilpas tyk, tages gryden fra var
6. Læg selleriskiverne i et smurt,ovnfast fad. Kom en god ske fuld af morkelstuvningen på hver skive. Drys med osten og gratiner ca. 10 min. ved 250 el ler grill.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.