Flæskesteg med sprød svær

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
110 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Hovedret
Jul
Visninger
4529
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
4 ml
Salt, groft
2 tsk.
Peber, friskkværnet
1 1/3 kg
Svinekam med svær
6 stk
Laurbærblade
Flæskesteg med sprød svær

Det er ikke svært at få sprød svær
Vi købte en svinekam uden ben hos slagteren.
Hvis stegen er ridset skal du kontrollere at sværet er ridset helt ned til kødet, men ikke ned i kødet. Afstanden mellem ridserne er godt 1/2 cm.
Gnid salten godt ned i ridserne og de øvrige sider af kødet. Drys med peber.
Kom laurbær bladene ned i ridserne.
Sæt kødet på en rist med et fad under og kom det ind i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader.
Efter ca. en time kommer du vand i fadet – 3-4 dl. Skal bruges til sovsen.
Stegetiden er ca. 90 min. Brug eventuelt et stegetermometer – færdig ved 73 grader.
Hvis sværen ikke er “knaseklar” kan ovnens grill hjælpe. Hvis ovnens grill funktion bruges, skal man være meget opmærksom, da det lige pludseligt går stærkt.
Tag flæskestegen ud af ovnen og lad den hvile i 10 – 15 min. – utildækket.
Mens flæskestegen hviler kan sovsen gøres færdig – stegevæsken bruges.
Servering: Kartofler og rødkål – eventuelt et stykke medister med lidt sennep.

En kommentar

  1. kim (not verified) sagde på december 20, 2012 Svar

    Waaauw en lækker flæskesteg.

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler de respektive forfatteres synspunkter og ikke nødvendigvis webportalens synspunkter. Medlemmer anmodes om at afstå fra fornærmelser, bande og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel eller forklaringer.

Din email vil ikke kunne ses af andre. *

*
*

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?