Friturestegte ansjoser

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Sværhedsgrad
Midt imellem
Kategori
Forret
Nem mad
Sommer
Visninger
161
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
Friturestegte ansjoser

En meget usædvanlig forret – men god er den.

Vareforbrug (4 pers.):

1 ds. hele ansjoser (ca. 300 g) 2 bdt. persille (uden stilke) 1 citron

Til frituredej:

2 æg 1 dl hvedemel (ca. 60 g) 1 spsk. olie 4 spsk. øl 1 tsk. gær 1 tsk. salt en anelse melis

Tilberedningstid: ca. 30 min.

Til kogning: olie

Fremgangsmåde:

Skil æggene. Pisk æggeblommerne med mel, olie, øl, gær, salt og melis. Lad dejen hæve ca. 10 min.

Rens ansjoserne. Fjern hoved og ben.

Pisk hviderne helt stive og vend dem i dejen.

Varm olie eller raffinol op. Dyp ansjosfileterne i dejen inden de kommes i den varme friture.

Kog dem gyldne og sprøde.

Læg dem på fedtsugende papir.

Skyl persillen. Tør den omhyggeligt. Kog den et øjeblik i fri turen. Anret ansjoser og persille le på et fad og pynt med citron både

Kan serveres med:

En kold øl.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?