- Forberedelsestid
- 25 minutter
- Tilberedningstid
- 75 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 5 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 8175
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 22, 2010
- 900 g
- kalkun
- 1 kg
- Kartofler
- 5 dl
- Fløde 9 %
- 1 tbsp.
- Salt, groft
- 3 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 3 tsk.
- Paprika
- 1 stk
- Pakke bacon i skiver
Kalkun i fad er en let og hurtig ret, der smager særdeles godt.
Der skal bruges et kalkun bryst, som krydders med peber og paprika. Baconskiverne bruges til at dække kalkunbrystet – dels er baconskiverne med til at give smag og dels er de med til at kødet ikke bliver tørt. Fadet med kalkunbrystet indpakket i bacon sættes i en forvarmet ovn – 235 grader i ca. 25 min. Derefter tilsættes kartoflerne, der er skåret i skriver og vendt i lidt olivenolie tilsat paprika, peber og salt.
Fadet med kalkunbrystet og kartoflerne sættes igen i ovnen nu ved 165 grader i ca. 25 min. Inden det sættes i ovnen drysses med paprika, peber og lidt salt.
Fadet tages ud af ovnen og fløden hældes over kartoflerne. Sættes igen i ovnen i ca. 25 min. ved 165 grader.
Som tilbehør kan der eventuelt serveres en salat.
Jeg har lige lavet denne ret