Ovnstegt dyrekølle

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
110 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
6624
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 tsk.
Salt, groft
1 1/2 tbsp.
Hvedemel
2 tbsp.
Ribsgele
1/2 l
Bouillon
1/2 tbsp.
Rosmarin
10 stk
Enebær
2 dl
Fløde 13 %
1 1/2 kg
Dyrekølle
20 g
Smør, saltet

Forvarm ovnen til 225 grader.
Fjern løse hinder fra kødet og tør det.
Knus enebærrene i en morter og bland det med salt og peber.
Gnid dyrekøllen i krydderiblandingen.
På en rist over en bradepande lægges kødet.
Den iskolde smør skæres i tynde skiver og halvdelen lægges øverst på køllen.
Køllen brunes midt i ovnen i et kvarter.
Tag den ud og dæmp varmen til 125 grader. Den sidste halvdel af smørret lægges på dyrekøllen og et stegetermometer sættes i.
Bouillonen hældes i bradepanden som sættes tilbage i ovnen i cirka en time til stegetermometret viser mellem 62-65 grader.
Stegeskyen hældes fra og dyrekøllen hviler i den slukkede ovn hvor temperaturen skal nå mellem 65-68 grader.
Si skyen i en gryde.
Ryst fløden og melet til en jævning.
Bring skyen i kog og rør jævningen i og bland ribsgeleen i.
Kog sovsen igennem ved svag varme og smag til med salt og peber.


2 comments

  1. vibeke (not verified) sagde på februar 12, 2013

    Hej,

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på februar 14, 2013

    Hej Vibeke

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?