Rørt tatar på oksemørbrad

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
2 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
6 personer
Kategori
Forret
Frokost
Hovedret
Visninger
87
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
4 stk
Æggeblommer
2 spsk.
Cognac
2 spsk.
Sherry eddike
1 spsk.
Grov Dijon sennep
1 spsk.
Koncentreret tomatpuré
1 bdt.
Kørvel
1 bdt.
Purløg
1 stk
rødløg
10 stk
Cornichoner
1 bdt.
Estragon
Rørt tatar på oksemørbrad

Denne franske klassiker er både suveræn som “snack” til gæsterne til middagsselskabet eller receptionen, eller som ret i sig selv.
Den smager virkelig bare af Frankrig!!!

OBS: Vær opmærksom på, at den rørte tatar ikke må stå ude for længe, da det jo er råt kød. Så lav eksempelvis mindre snacks løbende, eller sæt den i en skål med køle elementer.

  1. Start med at lave selve tartar “saucen. Slå æggeblommer, cognac, tomatpuré, eddike og sennep sammen. Rør lidt efter lidt olie i “saucen” til den tykner til en tynd mayonnaise, men langt fra lige så fast.
  2. Snit estragon, purløg, rødløg, cornichoner og kørvel fint og vend i massen. Smag til med salt og peber, måske citron
  3. Hak oksemørbraden fint, og vend den sammen med tatarsaucen lige inden servering. Hvis man vender det sammen mange timer forinden bliver kødet og massen helt grå..

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?