- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Kategori
- Hovedret
Jul - Visninger
- 1278
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 6, 2020
Vareforbrug (4 pers.):
0,75 dl revet franskbrød 1 dl fløde 500 g hakket oksekød 1 dl mineralvand 1 spsk. sennep 3 finstødte enebær salt, peber 100 g bacon 2 små løg smør eller margarine til bradepanden
Tilberedningstid: ca. 1 time, heraf 45 min. i ovnen.
Ovntemperatur: 225°.
Til sauce:
1,5 dl bouillon 1 spsk. hvedemel 1 dl fløde salt, peber ribs- eller rønnebærgelé
Fremgangsmåde:
- Lad brødet suge i fløden. Rør kødet med raspblandingen, mi neralvand, sennep, enebær, salt og peber.
- Skær 3 af baconskiverne i strimler og svits dem på en tør, varm pande. Pil og hak løgene og svits dem med baconen. Rør blandingen i farsen.
- Pensl en bradepande med fedt- stof. Form farsen som et brød og læg det i bradepanden. Dæk med resten af baconskiverne og bradepanden i ovnen ca.45 min. ved 225°.
- Læg «haren» på et varmt fad og hold den varm.
- Varm bouillonen op og kog bra depanden af hermed. Si skyen over i en gryde og kog op. Rør melet ud i lidt af fløden og jævn skyen hermed, tilsæt resten af fløden og kog nogle minutter. Smag til.
- Skær «haren i skiver og servér med saucen.
Kan serveres med:
Brunede kartofler og ribs- eller rønnebærgelé.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.