- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 5 personer
- Kategori
- Hovedret
Høst - Visninger
- 4469
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 20, 2012
- 200 g
- Hvidkål
- 5 stk
- Jordskokker
- 1 stk
- rødløg
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 500 g
- Kyllingebryst, filet
- 2 tbsp.
- Solsikkeolie
- 2 tbsp.
- Karry
- 1 dl
- Vand
- 1 stk
- Kokosmælk, 400 ml
- 1 tsk.
- Sambal oelek (chili)
- 2 tbsp.
- Oystersauce
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 tsk.
- Salt, groft
En lækker fyldig sammenkogt ret med de 3 k’er. Kylling, karry og kokosmælk… normalt ville det have været 4 k’er, men i stedet for kartofler, stod den i dag på jordskokker… og det er i alt fald ikke sidste gang. Det giver en spændende nøddeagtig smag til den let prikkende stærke sauce J
Som altid starter jeg med at ordne grønsagerne. Kålen skal fintsnittes, jordskokker skæres i skiver, rødløg i grove tern og hvidløgene i små tern.
Så skal kyllingebrysterne tjekkes og skæres i mundrette stykker… en svinemørbrad ville heller ikke være at kimse af i denne ret.
Varm olien op i en stor gryde og tilsæt hvidløg. Lad det svitse t par minutter, før karryen brændes let af.
Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem under omrøring i 5 minutter.
I med løgene og rør et par minutter, inden kål og jordskokker tilsættes.
De svitses med, indtil de bider let i bunden på gryden.
Tilsæt vand og sambal oelek.
Få minutter efter tilsættes kokosmælken og retten skal nu simre i 15-20 minutter, inden den smages godt til med salt, oyster sauce og ikke mindst citronsaft fra en øko-citron. Evt. gurkemeje hvis du ikke syntes, retten er gul nok.
Nu har du så to valg. Enten at jævne saucen en smule med maizena rørt ud i vand… eller at serverer den, som den er. Til ris gør det ikke noget retten er tynd, men til pasta må den godt være en smule mere klæbrig.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.