Sammenkogt med kylling

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
5 personer
Kategori
Hovedret
Høst
Visninger
3601
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
200 g
Hvidkål
5 stk
Jordskokker
1 stk
rødløg
3 stk
Hvidløg, fed
500 g
Kyllingebryst, filet
2 tbsp.
Solsikkeolie
2 tbsp.
Karry
1 dl
Vand
1 stk
Kokosmælk, 400 ml
1 tsk.
Sambal oelek (chili)
2 tbsp.
Oystersauce
1 tbsp.
Citronsaft
1 tsk.
Salt, groft
Sammenkogt med kylling

En lækker fyldig sammenkogt ret med de 3 k’er. Kylling, karry og kokosmælk… normalt ville det have været 4 k’er, men i stedet for kartofler, stod den i dag på jordskokker… og det er i alt fald ikke sidste gang. Det giver en spændende nøddeagtig smag til den let prikkende stærke sauce J
Som altid starter jeg med at ordne grønsagerne. Kålen skal fintsnittes, jordskokker skæres i skiver, rødløg i grove tern og hvidløgene i små tern.
Så skal kyllingebrysterne tjekkes og skæres i mundrette stykker… en svinemørbrad ville heller ikke være at kimse af i denne ret.
Varm olien op i en stor gryde og tilsæt hvidløg. Lad det svitse t par minutter, før karryen brændes let af.
Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem under omrøring i 5 minutter.
I med løgene og rør et par minutter, inden kål og jordskokker tilsættes.
De svitses med, indtil de bider let i bunden på gryden.
Tilsæt vand og sambal oelek.
Få minutter efter tilsættes kokosmælken og retten skal nu simre i 15-20 minutter, inden den smages godt til med salt, oyster sauce og ikke mindst citronsaft fra en øko-citron. Evt. gurkemeje hvis du ikke syntes, retten er gul nok.
Nu har du så to valg. Enten at jævne saucen en smule med maizena rørt ud i vand… eller at serverer den, som den er. Til ris gør det ikke noget retten er tynd, men til pasta må den godt være en smule mere klæbrig.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?