Stegt rødtungefilet med lun salat

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
2 personer
Kategori
Forret
Frokost
Visninger
661
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
2 stk
Rødtunge filet
1 stk
Grøn spidskål hovede
10 stk
Cherry tomater
1 dl
Solsikkekerner (Ristede)
2 spsk.
Fetaost
4 stk
Hvide asparges
2 spsk.
Hakket purløg
Stegt rødtungefilet med lun salat

Friskfanget fisk er noget af det bedste jeg ved. Denne ret har et lidt Sydeuropæisk twist og egner sig glimrende, som en let frokost på terrassen i forårssolen, eller som en dejlig forret til middagsselskabet.

Jeg har selv bagt mine tomater i ovnen på 100 grader ved almindelig ovn i 90 minutter. De er vendt i olivenolie, drysset med salt, sukker og romsmarin, men man kan også snildt bruge de semi-dried tomater, som man kan få i glas i butikkerne, hvis man ikke lige har tiden til det.

  1. Skræl de hvide asparges og skær dem i nogle mellemstore stykker, så de er klar til at blive dampet. Snit derefter den grønne spidskål i nogle grove flager, så de er klar til stegning. Rist solsikkekernerne i olivenolie og fint salt indtil de er gyldne. Derefter hældes de over på et stykke køkkenrulle og tørrer.
  2. Rødtungefileten saltes med fint salt på den ene side, og steget på en VARM pande i olie. Når den er ved at være gylden på stegesiden kommes der en god klat smør, hakket hvidløg og timian på panden i de sidste 30 sekunder, imens du overbruser fileten i smør. Tages derefter af og trækker
  3. Imens fisken trækker, dampes de hvide asparges i saltet vand med en god klat smør i. Samtidig med det steget den grønne spidskål af i olie på en VARM pande, og smages til med salt og peber.
  4. Anret derefter (fx. som på billedet) spidskålen nederst, derefter de hvide asparges, så ovn tørrede tomater, en god skefuld feta-tern, de ristede solsikkekerner og lidt hakket purløg, og fisken på siden med lidt brunet smør fra stegningen.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?