- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 170 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Bagværk
Høst
Madpakke
Morgenmad / Brunch
Sommer
Tilbehør - Visninger
- 4804
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 21, 2012
- 25 g
- Bagegær
- 2 1/2 dl
- Vand
- 1/2 dl
- Solsikkeolie
- 2 tsk.
- Salt, bordsalt
- 1 1/2 ml
- Sukker (melis)
- 450 g
- Hvedemel
- 200 g
- Squash
- 50 g
- solsikkekerner
- 2 stk
- Æg
Kør en dej af del 1, ved først at røre gæren ud i håndvarmt vand… og derefter tilsætte de øvrige ingredienser. Sæt til hævning i en time.
Riv squashen og vrid den i et klæde, så så meget som muligt af væden presses ud… (der bliver ca. 100g tilbage)
Når dejen har hævet, hældes squash, solsikkekerner og de to æg i skålen. Dejen skal ikke æltes, men presses blidt gennem fingrene, så squash, kerner og æg fordeles jævnt.
Riv klatter af dej og læg dem på en bageplade. Jeg lavede kun 6 boller ud af portionen, hvilket resulterede i store lækre burgerboller. Du kan sagtens lave bollerne mindre, så der er 9-12 stk. på en plade.
Lad bollerne hæve endnu en time… og sæt dem så i ovnen ved 200 grader. Mine skulle have omkring 20 minutter.Råd: Smager squashen bitter, skal den smides ud. Den kan da indeholde et giftigt bitterstof, der hedder cucurbitacin, hvilket både giver kvalme, mavesmerter, opkastninger og diarré. Så inden du kaster dig ud i en opskrift med squash… smag på den. Nu skal jeg selvfølgelig heller ikke male fanden på væggen… det sker heldigvis sjældent. Og jeg har da heldigvis ikke selv oplevet det
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.