Der var engang, kyllinger var en dyr delikatesse. Sådan er det ikke mere. Kyllinger er blevet hverdagsmad. De produceres på samlebånd, slagtes på store fjerkræslagterier for derefter at ende i dybfryseren.
Kyllingers næringsværdi:
Kyllinger har lyst, fintrådet og let fordøjeligt kød, der er velegnet mad til frokost og middag, koldt og varmt. De indeholder både protein, fosfor, jern. A- og B-vitaminer. Kyllingekød er også fortrinligt som skåne- og slankemad.
Hvilke kyllinger skal man vælge?
Håndopdrættede, kornfede friskslagtede kyllinger har en bedre smag og mere kødfylde end de samlebånds opdrættede industri kyllinger. Man kan selv dybfryse friskslagtede kyllinger uden at der sker en væsentlig smagforringelse, blot de ikke lægges i vand eller indmaden er taget ud.men kun tørres ud med et hårdt opvredet
klæde.
Friskslagtede kyllinger sælges i dag både plukket og renset og er lige så grydeklare, som de dybfrosne.
Til vildmedmad.dk’s opskrifter kan anvendes friskslatede eller dybfrosne kyllinger efter behag. Vi går ud fra i alle opskrifter, at kyllingerne er plukket. renset og såkaldte grydeklare
Behandling af kyllinger
Helt grydeklare er kyllingerne nu ikke. Gå dem efter, dvs. fjern evtlunger fra brystkassen – de er kraftig lyserøde – nyrerne fra ryggen og spiserøret Hug vingespidserne af. Kræng halsskindet ned og hug halsen af. Begge dele kan koges af til kraft til sovsen. Fjern evt pletter på leveren. Skær det seje skind af kråsen. Se efter om der skal fjernes blod fra hjertet. Evt større penneposer trækkes ud af skindet. Fine dun kan svides bort over gas- eller sprit flamme Så er kyllingen koge-stege-grill klar. Der gælder de samme regler for kyllinger som for kød. Man opnår de bedste resultater, hvis kødet steger /koger langsomt dvs simre. Skal kyllingeskindet være sprødt skal det omhyggelig aftørres.
Dybfrosne kyllinger:
Tø dybfrosne kyllinger langsomt op, inden de tilberedes. Husk at fjerne plastikposen med indmad
Partering af kylling:
De bedste redskaber til udskæring og partering af kyllinger er et solidt bræt, en god forskærerkniv og en kraftig stegegaffel. På den viste tegning nedenfor kan I se, hvordan en kylling parteres ved hjælp af en kniv og gaffel.
Hvilke kylling til hvad ?
Små kyllinger
Vægt 750-900 g anvendes fortrinsvis til grydestegning.
Vægt 750-900 g anvendes fortrinsvis til grydestegning.
Store kyllinger:
1200- 1500 g er mest velegnet til grill, barbecue, ovnstegning og udskåret til gryderetter
1200- 1500 g er mest velegnet til grill, barbecue, ovnstegning og udskåret til gryderetter
Stegetider – kyllinger
Ved alle vores opskrifter er angivet ca. tider. Stege/kogetider kan svinge lidt afhængig at kyllingernes størrelse, alder og kvalitet.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.