Tyskland er ikke kun pølser. Vist fås der en række fremragende pølse-specialiteter, men fordyber man sig lidt mere i det tyske spisekort, opdager man, at landet er fuld af gastronomiske overraskelser. I dette store land skifter oplevelsen fra landsdel til landsdel, sådan at det, der spises oppe ved Nordsøen, har meget lidt at gøre med det, der spises mod syd, ved Alperne.
Hver egn har sine traditionsbundne retter, og selv om den helt gammeldags mad – den, der krævede både time- og dagelang tilberedelse – ikke mere eksister steder i Tyskland, er det dog ligesom traditionen stadig har så godt tag i det tyske køkken, at dets væsentligste styrke endnu i dag er at finde i den tid og omsorg, der ydes råvaren. Man drikker hovedsagelig øl til maden, men benytter også gerne lejligheden til at åbne en frisk og fyrig Berncasteler Moselvin eller en tør Schloss Johannisberger Rhinskvin for nu at nævne et par af de bedste.
Der er megen charme i dette robuste, velsmagende køkken, hvor man så tydeligt sporer evnen til at få noget virkelig solidt og godt ud af det, man har, uanset om dette er dyrt eller billigt.
I det tyske køkken er der hovedsagelig brug for persille, laurbærblade, løg, hvidløg, purløg, enebær, nelliker, muskat og citron.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.