Valnøddebrød

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedningstid
270 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
1 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
1230
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1/2 dl
Vand
2 1/2 dl
Yoghurt naturel
1 tbsp.
Salt, groft
500 g
Hvedemel
120 g
Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
100 g
Valnøddekerner
3 dl
Vand, kogende
25 g
Bagegær
Valnøddebrød

Hæld rugmelet og valnødder i en skål og hæld det kogende vand over – lad det stå nogle timer
Gær og det lunkne vand røres i
Salt og yoghurt røres i
Dejen æltes godt sammen til den er blød og smidig
Læg dejen tilbage i skålen og stil den tildækket til hævning i en time
Slå dejen ned og pres alt luft ud af den
Form dejen til et brød og stil det til efterhævning et kvarter
Varm ovnen op til 200 grader
Rids brødet og pensl det med vand eller lidt mælk
Bag valnøddebrødet i 40-50 minutter

2 comments

  1. Birgit (not verified) sagde på februar 15, 2013 Svar

    Hvornår kommes hvedemelet i?

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Anonym sagde på februar 16, 2013 Svar

    Hej Birgit

    No votes yet.
    Please wait...

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler de respektive forfatteres synspunkter og ikke nødvendigvis webportalens synspunkter. Medlemmer anmodes om at afstå fra fornærmelser, bande og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel eller forklaringer.

Din email vil ikke kunne ses af andre. *

*
*

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?