- Forberedelsestid
- 50 minutter
- Tilberedningstid
- 180 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 25 personer
- Kategori
- Hovedret
Jul - Visninger
- 1864
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 11, 2011
- 500 g
- Hvedemel
- 2 tsk.
- esdragon
- 250 g
- Grahamsmel, fuldkornshvedemel
- 2 tbsp.
- Hvedekimolie
- 25 g
- Bagegær
- 1 tsk.
- honning
- 2 stk
- Kartofler
- 3 kugle(r)
- optøede spinat
- 200 g
- Hytteost, 20+
- 150 g
- skrællet rødbede i mindre stykker
- 1/2 l
- Vand
- 1 stk
- lakridsrod
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 3 tbsp.
- fromage fraice
Væske, gær, salt, olie, honning, optøede spinat, grahamsmel og ca. 500 g mel kommes i røreskålen og æltes igennem ved laveste hastighed omkring 15 min, så kommes resten af melet i og æltes igen ca. 5 min, og evt. skal der mere mel i.
Sættes til hævning et par timer.
Så laves fyldet
Rødbede og kartoffel koges møre med lakridsrod, eller ½ tsk, lakridsrodspulver, afkøles og blendes derefter med hytteost, fromage fraicen, esdragon, salt og peber
Derefter: rulles dejen ud i aflange stænger omkring 17 cm bredde, smørefter fyldet på og rul stramt sammen, skæres i skiver og lægges på bagepladen og efterhæver omkring ½ timer
Bagetid: 20 min ved 185 grader
Hej Lilli
Hej Lars